


Banaania, rommia ja chiliä! Tämä paahtovanukas saa pöytäseurueesi huokailemaan ihastuksesta
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Syksyisessä hittijälkkärissä yhdistyy banaanin makeus, rommin aromi sekä chilin potku. Reseptillämme taiot neljä ihanaa paahtovanukasta vaikkapa illanistujaisiin.
Reseptin ainekset
4 annosta
Banaanipaahtovanukas
2 dl
kuohukermaa
1 dl
maitoa
1 dl
sokeria
4
kananmunankeltuaista
2 tl
vaniljasokeria
2–3 tl
rommiesanssia
Päälle
2
banaania
8 tl
sokeria (2 tl/annos)
ripaus
chilijauhetta
Banaanipaahtovanukas valmistuu näin:
- Kuumenna kattilassa kerma, maito ja sokeri kiehumispisteeseen. Erottele keltuaiset kulhoon ja sekoita rakenne rikki. Kaada kuuma kerma-maitoseos nauhana keltuaisten joukkoon koko ajan sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla ja rommiesanssilla. Sekoita seos tasaiseksi ja jaa uuninkestäviin annosvuokiin.
- Laita halkaistut banaanit vanukkaisiin. Nosta vuoat uunipellille ja valuta pellille varovasti kiehuvaa vettä 2/3 vuokien korkeudesta. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Nosta vuoat jäähtymään. Peitä jäähtyneet vuoat kelmulla ja anna vetäytyä vähintään muutama tunti tai yön yli jääkaapissa.
- Ripota pinnalle sokeria ja ripaus chiliä. Ruskista pinta kaasupolttimella tai uunin grillivastuksen alla, kunnes sokeri on paahtunut kullanruskeaksi ja banaanit saaneet väriä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat