Kotivinkki

Banaania, rommia ja chiliä! Tämä paahtovanukas saa pöytäseurueesi huokailemaan ihastuksesta

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Syksyisessä hittijälkkärissä yhdistyy banaanin makeus, rommin aromi sekä chilin potku. Reseptillämme taiot neljä ihanaa paahtovanukasta vaikkapa illanistujaisiin.
KA
0
0


Ainekset (4 annosta)

Banaanipaahtovanukas

  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 dlmaitoa
  • 1 dlsokeria
  • 4kananmunankeltuaista
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2–3 tlrommiesanssia

Päälle

  • 2banaania
  • 8 tlsokeria (2 tl/annos)
  • ripauschilijauhetta
Tulosta

Banaanipaahtovanukas valmistuu näin:

  1. Kuumenna kattilassa kerma, maito ja sokeri kiehumispisteeseen. Erottele keltuaiset kulhoon ja sekoita rakenne rikki. Kaada kuuma kerma-maitoseos nauhana keltuaisten joukkoon koko ajan sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla ja rommiesanssilla. Sekoita seos tasaiseksi ja jaa uuninkestäviin annosvuokiin.
  2. Laita halkaistut banaanit vanukkaisiin. Nosta vuoat uunipellille ja valuta pellille varovasti kiehuvaa vettä 2/3 vuokien korkeudesta. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Nosta vuoat jäähtymään. Peitä jäähtyneet vuoat kelmulla ja anna vetäytyä vähintään muutama tunti tai yön yli jääkaapissa.
  3. Ripota pinnalle sokeria ja ripaus chiliä. Ruskista pinta kaasupolttimella tai uunin grillivastuksen alla, kunnes sokeri on paahtunut kullanruskeaksi ja banaanit saaneet väriä.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »