Banaania, rommia ja chiliä! Tämä paahtovanukas saa pöytäseurueesi huokailemaan ihastuksesta
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minSyksyisessä hittijälkkärissä yhdistyy banaanin makeus, rommin aromi sekä chilin potku. Reseptillämme taiot neljä ihanaa paahtovanukasta vaikkapa illanistujaisiin.
KA
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 28.9.2018

Banaania, rommia ja chiliä! Tämä paahtovanukas saa pöytäseurueesi huokailemaan ihastuksesta
Ainekset (4 annosta)
Banaanipaahtovanukas
- 2 dlkuohukermaa
- 1 dlmaitoa
- 1 dlsokeria
- 4kananmunankeltuaista
- 2 tlvaniljasokeria
- 2–3 tlrommiesanssia
Päälle
- 2banaania
- 8 tlsokeria (2 tl/annos)
- ripauschilijauhetta
Banaanipaahtovanukas valmistuu näin:
- Kuumenna kattilassa kerma, maito ja sokeri kiehumispisteeseen. Erottele keltuaiset kulhoon ja sekoita rakenne rikki. Kaada kuuma kerma-maitoseos nauhana keltuaisten joukkoon koko ajan sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla ja rommiesanssilla. Sekoita seos tasaiseksi ja jaa uuninkestäviin annosvuokiin.
- Laita halkaistut banaanit vanukkaisiin. Nosta vuoat uunipellille ja valuta pellille varovasti kiehuvaa vettä 2/3 vuokien korkeudesta. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Nosta vuoat jäähtymään. Peitä jäähtyneet vuoat kelmulla ja anna vetäytyä vähintään muutama tunti tai yön yli jääkaapissa.
- Ripota pinnalle sokeria ja ripaus chiliä. Ruskista pinta kaasupolttimella tai uunin grillivastuksen alla, kunnes sokeri on paahtunut kullanruskeaksi ja banaanit saaneet väriä.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0