Maku

Baileys-juustokakku lasissa – tätä et uskoisi vegaaniseksi!

30 min
MA
MU
VE
3.25
0

Vegaaninen Baileys-juustokakku aateloidaan vegaanisella kinuskilla, jota tekisi mieli kauhoa suuhun suoraan kattilasta. Kokoa juustokakut laseihin, niin et tarvitse liivatetta. Tämä hyvällä tavalla överimakea juustokakku ei jätä ketään kylmäksi!
Tulosta
Teksti Petra Tuominen
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (4 annosta)

Baileys-juustokakku lasissa

  • ½ pktvegaanisia keksejä (Oreo, à 154 g)
  • 2 dlvaahtoutuvaa soija- tai kaurakermaa
  • 150 gmaustamatonta levitettä (Oatly påMackan)
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 4 rklkermalikööriä (vegaaninen Baileys Almande)

Vegaaninen kinuski

  • 1 dlsoija- tai kaurakermaa
  • 1½ dlfariinisokeria

Koristelu

  • 1 dlvadelmia

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Baileys-juustokakku lasissa valmistuu näin:

  1. Mittaa kinuskin ainekset kattilaan ja kuumenna, kunnes seos alkaa kuplia. Pienennä hieman lämpöä ja keitä kinuskia 5–10 minuuttia välillä sekoittaen.
  2. Murenna keksit.
  3. Vaahdota soija- tai kaurakerma. Sekoita erillisessä astiassa levite ja vaniljasokeri. Yhdistä kerman kanssa.
  4. Kokoa juustokakut laseihin. Ripottele pohjalle kerros keksimurua ja lisää lusikallinen kermalikööriä. Lisää kerros kermaseosta ja kinuskia. Lisää uusi kerros keksimurua, kermaseosta ja kinuskia. Viimeistele keksimuruilla ja marjoilla.
MITÄ PIDIT?
3.25