Maku

Aurinkoinen juustokakku

2 h 35 min
4.2
45

Aurinkoinen juustokakku

Ihana aurinkoinen juustokakku on yksi Maku.fi:n ikisuosikeista! Hurmaa vieraat tällä tällä raikkaan herkullisella juustokakulla. Katso VIDEO, kuinka kakku valmistuu!
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Tommy Selin
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 200 gkaurakeksejä
  • 100 gvoita (tai leivontamargariinia)
  • 1 tlinkivääriä

Täyte

  • 4 kplliivatelehteä
  • 2 1/2 dlvispikermaa (rasvaa 38 %)
  • 400 gmaustamaton tuorejuusto (ei kevyttä)
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1/2 dlsitruunamehua

Pinnalle

  • 3 kplliivatelehteä
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 2 dlpersikkaa (säilyke) (soseena)

Tee näin

2 h 35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN2 h

Valmista ihana juustokakku näin:

Hienonna juustokakun pohjan keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva ja inkivääri.

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan ( Ø 24 cm) kokoinen pala ja pane se vuoan pohjalle. Painele pohjataikina leivinpaperin päälle.

Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto sekä sokerit.

Purista liivatteista vesi. Liuota lehdet kuumennettuun mehuun. Kaada jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana juustomassaan ja sekoita tasaiseksi.

Levitä täyte pohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli.

Pehmitä liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä. Purista liivateista vesi pois ja liuota lehdet kuumennettuun mehuun. Yhdistä hedelmäsoseeseen. Kaada hieman jäähtynyt seos juustomassan pinnalle. Anna hyytyä tunnin ajan jääkaapissa.

Irrota juustokakku varovasti vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele juustokakku ananaskirsikoilla tai halutessasi syötävillä kukilla.

Vinkki!

Voit vaihdella kiilteen väriä makusi mukaan käyttämällä esim. vadelmaa.
MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä