Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Artisokkaleivät

2 h 10 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 1 h 20 min
5.10.2008
Reseptin ainekset
12 annosta
5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
1 kpl
kuivahiivapussia
3 dl
vettä (kädenlämpöistä)
Täyte
200 g
artisokansydämiä
1/2 kpl
vihreää paprikaa
1/2 dl
oliiveja (vihreitä)
150 g
mozzarellajuustoa
1 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
tuoretta rosmariinia
1 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria

Sekoita jauhot, suola, sokeri ja kuivahiiva kulhossa. Kaada jauhojen joukkoon sen verran vettä, että taikinasta tulee pehmeää, mutta ei tarttuvaa. Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla, kunnes se on kimmoisaa eli noin 10 minuuttia.

Nosta taikina takaisin öljyttyyn kulhoon ja peitä se öljytyllä tuorekelmulla. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Paloittele täytettä varten artisokansydämet, vihreä paprika ja oliivit. Kuivata artisokkia hieman talouspaperin päällä. Suikaloi mozzarella. Sekoita ainekset ja lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli ja rosmariini. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

Kumoa kohonnut taikina työpöydälle ja vaivaa vielä pari minuuttia. Kauli taikina noin puoli senttiä paksuksi suorakulmaiseksi levyksi. Levitä päälle täyte ja kääri taikina rullalle, kuten kääretorttu. Leikkaa rulla 3 cm paksuiksi paloiksi. Asettele palat leivinpaperille leikkauspinta ylöspäin ja kohota uudelleen.

Paista, kunnes artisokkaleivät ovat kullankeltaisia eli 15–20 minuuttia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt