Artisokkaleivät

2 h 10 min
5
0

Artisokkaleivät

Teksti Ari-Pekka Auvinen
Kuvat Ari-Pekka Auvinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 1 kplkuivahiivapussia
  • 3 dlvettä (kädenlämpöistä)

Täyte

  • 200 gartisokansydämiä
  • 1/2 kplvihreää paprikaa
  • 1/2 dloliiveja (vihreitä)
  • 150 gmozzarellajuustoa
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rkltuoretta rosmariinia
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN1 h 20 min

Sekoita jauhot, suola, sokeri ja kuivahiiva kulhossa. Kaada jauhojen joukkoon sen verran vettä, että taikinasta tulee pehmeää, mutta ei tarttuvaa. Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla, kunnes se on kimmoisaa eli noin 10 minuuttia.

Nosta taikina takaisin öljyttyyn kulhoon ja peitä se öljytyllä tuorekelmulla. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Paloittele täytettä varten artisokansydämet, vihreä paprika ja oliivit. Kuivata artisokkia hieman talouspaperin päällä. Suikaloi mozzarella. Sekoita ainekset ja lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli ja rosmariini. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

Kumoa kohonnut taikina työpöydälle ja vaivaa vielä pari minuuttia. Kauli taikina noin puoli senttiä paksuksi suorakulmaiseksi levyksi. Levitä päälle täyte ja kääri taikina rullalle, kuten kääretorttu. Leikkaa rulla 3 cm paksuiksi paloiksi. Asettele palat leivinpaperille leikkauspinta ylöspäin ja kohota uudelleen.

Paista, kunnes artisokkaleivät ovat kullankeltaisia eli 15–20 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä