Maku

Artesaanin mantelikrokantti-suklaalevyt

1 h 40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h
5
0
Julkaistu: 18.12.2013


Ainekset (4 kpl)

  • 400 gtummaa suklaata
  • 50 gmanteleita (kuorittuja)
  • 1 dlsokeria
Tulosta

Levitä leivinpaperi työlaudalle. Lisää päälle karkeasti rouhitut mantelit. Kaada sokeri keoksi pienelle paistinpannulle. Anna sokerin sulaa hiljalleen sitä sekoittelematta, kunnes sokeri on miltei kokonaan sulanut.

Sekoita puuharukalla ja kaada vähän paahtunut sokeri manteleiden päälle. (Älä ruskista sokeria liikaa, ettei siitä tule kitkerän makuista.) Rouhi krokanttilevy jäähtyneenä.

Taittele leivinpaperista noin 10 × 15 cm:n kokoiset muotit suklaalle. Kiinnitä muotit kulmista nitojalla.

Paloittele tumma suklaa mikronkestävään astiaan. Sulata pienellä teholla välillä sekoitellen.

Jaa suklaa muotteihin. Ripottele päälle mantelikrokantit ja anna levyjen jähmettyä huoneenlämmössä.

Irrota levyt paperimuoteista ja paketoi artesaanin mantelikrokantti-suklaalevyt sellofaaniin.

Kommentoi »