Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kevät tuli kahvipöytään

Aprikoosi-rahkakakku − hyydytä raikas aprikoositäyte pehmeiden tuulihattupohjien väliin

3 h 0 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 2 h 20 min

Runsaan aprikoosinen ja vähän erilainen rahkakakku sopii keväisen aterian jälkiruoaksi tai kahvipöytään. Paista kakun pohjat tuulihattutaikinasta ja hyydytä pohjien väliin ihana aprikoositäyte.

1.4.2025
Reseptin ainekset
16 annosta
Tuulihattutaikina
1 dl
aprikoosien lientä
60 g
voita
¼ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
¼ tl
leivinjauhetta
2
munaa
Aprikoositäyte
4
liivatelehteä
2 tlk (à 410 g/226 g)
aprikooseja miedossa sokeriliemessä
1 dl
vaniljajogurttia tai -kastiketta
½ tlk (à 250 g)
maitorahkaa
1 dl
tomusokeria
2 rkl
vettä tai aprikoosien lientä
Voitelu
1 tl
voita tai margariinia
Viimeistely
1 rkl
tomusokeria

Aprikoosikakku − ohje:

  1. Valuta aprikoosit ja mittaa 1 dl lientä kattilaan. Pingota leivinpaperit kahden irtopohjakakkuvuoan (ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuokien reunat.
  2. Lisää voi ja sokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoittele, kunnes voi on sulanut. Kumoa jauho-leivinjauheseos kerralla joukkoon, ja sekoita taikina tasaiseksi. Jätä jäähtymään.
  3. Lisää munat kädenlämpöiseen taikinaan yksitellen sähkövatkaimella vatkaten. Jatka vatkausta, kunnes taikina on sileää ja kiiltävää.
  4. Jaa taikina puoliksi ja levitä vuokien pohjille ohuet kerrokset. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua, ennen kuin taikinan pinnalle muodostuvat vesihelmet ovat haihtuneet, eikä uusia enää muodostu. Anna pohjien jäähtyä.
  5. Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
  6. Soseuta aprikoosit sauvasekoittimella. Sekoita jogurtti ja rahka sekä siivilöi tomusokeri joukkoon.
  7. Kuumenna 2 rkl vettä tai aprikoosien lientä kiehuvaksi ja ota kattila pois liedeltä. Purista liivatteista vesi ja liuota ne kuumaan nesteeseen. Valuta liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Nosta jääkaappiin 15 minuutiksi.
  8. Pingota puhdas leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Nosta toinen taikinapohja vuokaan. Kumoa täyte pohjan päälle ja tasoita. Nosta toinen pohja täytteen päälle. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.

Vinkki!

Jos käytät aprikooseja mehussa, niin tarkista täytteen makeus ennen kakun täyttämistä ja lisää sokeria tarvittaessa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt