Kotivinkki

Appelsiinirisotto – täyteläisen maun salaisuus löytyy sahramista ja appelsiinin mehusta

30 min
KA
MU
0
0

Appelsiinirisotto on pehmeän valuva ja herkullisen sitruksisen makuinen. Nauti risotto sellaisenaan tai lisää ruokaisuutta paistamalla kaveriksi kanaa tai porsaanlihaa.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (6 annosta)

Appelsiinirisotto

  • 1iso salottisipuli
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 6 dlvettä
  • 2 rklkana- tai kasvisfondia
  • 4 dlrisottoriisiä (Carnaroli tai Arborio)
  • 2 dlkuohu- tai valkoviiniä
  • 1 rklappelsiinin kuoriraastetta
  • 1 dlappelsiinin mehua
  • ½ ps (à 0,5 g)sahramia
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tltuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
  • ½ tl mustapippuria
  • 100 gparmesaanijuustoa (raastettuna)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Appelsiinirisotto valmistuu näin:

  1. Hienonna sipuli ja kuullota sitä kattilassa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes se pehmenee kunnolla.
  2. Kuumenna vesi toisessa kattilassa ja lisää fondi.
  3. Lisää riisi sipuleiden joukkoon ja kuullota pari minuuttia. Kaada viini joukkoon ja sekoittele risottoa vispilällä, kunnes viini on imeytynyt.
  4. Lisää kuumaa kasvislientä desi kerrallaan, kunnes riisi on imenyt kaiken nesteen. Jätä appelsiinirisotto pehmeän valuvaksi ja riisiin hiukan purutuntumaa.
  5. Lisää appelsiinirisottoon loppuvaiheessa appelsiinin kuoriraaste, mehu, mausteet ja juustoraaste.
MITÄ PIDIT?
0