Appelsiinirisotto – täyteläisen maun salaisuus löytyy sahramista ja appelsiinin mehusta
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Appelsiinirisotto on pehmeän valuva ja herkullisen sitruksisen makuinen. Nauti risotto sellaisenaan tai lisää ruokaisuutta paistamalla kaveriksi kanaa tai porsaanlihaa.
KA
MU
4.2
Kuvat
Julkaistu 5.2.2019

Appelsiinirisotto – täyteläisen maun salaisuus löytyy sahramista ja appelsiinin mehusta
Reseptin ainekset (6 annosta)
Appelsiinirisotto
- 1iso salottisipuli
- 2 rkloliiviöljyä
- 6 dlvettä
- 2 rklkana- tai kasvisfondia
- 4 dlrisottoriisiä (Carnaroli tai Arborio)
- 2 dlkuohu- tai valkoviiniä
- 1 rklappelsiinin kuoriraastetta
- 1 dlappelsiinin mehua
- ½ ps (à 0,5 g)sahramia
- 1 tlsuolaa
- 1 tltuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
- ½ tl mustapippuria
- 100 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
Appelsiinirisotto – ohje:
- Hienonna sipuli ja kuullota sitä kattilassa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes se pehmenee kunnolla.
- Kuumenna vesi toisessa kattilassa ja lisää fondi.
- Lisää riisi sipuleiden joukkoon ja kuullota pari minuuttia. Kaada viini joukkoon ja sekoittele risottoa vispilällä, kunnes viini on imeytynyt.
- Lisää kuumaa kasvislientä desi kerrallaan, kunnes riisi on imenyt kaiken nesteen. Jätä appelsiinirisotto pehmeän valuvaksi ja riisiin hiukan purutuntumaa.
- Lisää appelsiinirisottoon loppuvaiheessa appelsiinin kuoriraaste, mehu, mausteet ja juustoraaste.

Herkkutattirisotto (Risotto ai funghi)
Maku

Sitruunainen katkarapu-avokadorisotto
Maku

Sahramirisotto – ihana italialainen klassikko
Maku

Appelsiini-homejuustobroilerit
Maku

Appelsiini-rosmariinimarinoitua broilerinfileetä
Kotivinkki

Täydellinen uunikana ja appelsiinikastike
Maku

Veriappelsiinilohi – raikas appelsiini hurmaa uunilohen pinnalla
Maku

Lohi-appelsiinivartaat
Maku