Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Appelsiinirisotto – täyteläisen maun salaisuus löytyy sahramista ja appelsiinin mehusta

30 min

Appelsiinirisotto on pehmeän valuva ja herkullisen sitruksisen makuinen. Nauti risotto sellaisenaan tai lisää ruokaisuutta paistamalla kaveriksi kanaa tai porsaanlihaa.

5.2.2019
Reseptin ainekset
6 annosta
Appelsiinirisotto
1
iso salottisipuli
2 rkl
oliiviöljyä
6 dl
vettä
2 rkl
kana- tai kasvisfondia
4 dl
risottoriisiä (Carnaroli tai Arborio)
2 dl
kuohu- tai valkoviiniä
1 rkl
appelsiinin kuoriraastetta
1 dl
appelsiinin mehua
½ ps (à 0,5 g)
sahramia
1 tl
suolaa
1 tl
tuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
½ tl
mustapippuria
100 g
parmesaanijuustoa (raastettuna)

Appelsiinirisotto – ohje:

  1. Hienonna sipuli ja kuullota sitä kattilassa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes se pehmenee kunnolla.
  2. Kuumenna vesi toisessa kattilassa ja lisää fondi.
  3. Lisää riisi sipuleiden joukkoon ja kuullota pari minuuttia. Kaada viini joukkoon ja sekoittele risottoa vispilällä, kunnes viini on imeytynyt.
  4. Lisää kuumaa kasvislientä desi kerrallaan, kunnes riisi on imenyt kaiken nesteen. Jätä appelsiinirisotto pehmeän valuvaksi ja riisiin hiukan purutuntumaa.
  5. Lisää appelsiinirisottoon loppuvaiheessa appelsiinin kuoriraaste, mehu, mausteet ja juustoraaste.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt