Maku

Appelsiininen kuningatarkakku

1 h 45 min
4.3
1

Appelsiininen kuningatarkakku

Tässä appelsiinisessa kuningatarkakussa vadelmat ja mustikat pääsevät astetta aromaattisempaan seuraan appelsiininkuoren ja kardemumman kera. Rypsiöljy tekee kahvikakusta ihanan mehevän.
Teksti Eeva Kolu
Kuvat Heidi Strengell
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlsokeria
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkardemummaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 2 dlappelsiinitäysmehua
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 1 kplmunaa
  • 2 tlappelsiininkuoriraastetta (luomu)
  • 1 1/2 dlmustikoita
  • 1 1/2 dlvadelmia
  • 1 dlsaksanpähkinöitä

Kuorrutus

  • 4 dltomusokeria
  • 1 tlappelsiininkuoriraastetta
  • 2 - 3 rklappelsiinitäysmehua

Koristelu

  • 1 dlvadelmia

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja suola.

Sekoita toisessa kulhossa keskenään appelsiinimehu, öljy, muna ja appelsiininkuori.

Sekoita kosteat aineet kuiviin aineisiin. Kääntele joukkoon marjat ja rouhitut saksanpähkinät.

Kaada taikina suorakaiteen malliseen, voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (vetoisuus noin 1 1/4 l). Paista kakkua 40–50 minuuttia.  Testaa kypsyys hammastikulla. Varo paistamasta liian kuivaksi. Anna jäähtyä.

Sekoita keskenään tomusokeri ja appelsiininkuori. Lisää appelsiinimehua sen verran, että saat sopivan juoksevan seoksen. Kaada kuorrutetta varovasti kakun päälle.

Koristele kakku tuoreilla vadelmilla ja halutessasi appelsiininkuorisuikaleilla.

Vinkki!

* Jos käytät kakkuun pakastemarjoja, lisää ne kohmeisina ja paista kakkua hieman kauemmin. 

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä