Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Appelsiininen kuningatarkakku

1 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 15 min

Tässä appelsiinisessa kuningatarkakussa vadelmat ja mustikat pääsevät astetta aromaattisempaan seuraan appelsiininkuoren ja kardemumman kera. Rypsiöljy tekee kahvikakusta ihanan mehevän.

30.7.2015
Reseptin ainekset
20 annosta
4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
1 1/2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
1/4 tl
suolaa
2 dl
appelsiinitäysmehua
1 dl
rypsiöljyä
1 kpl
munaa
2 tl
appelsiininkuoriraastetta (luomu)
1 1/2 dl
mustikoita
1 1/2 dl
vadelmia
1 dl
saksanpähkinöitä
Kuorrutus
4 dl
tomusokeria
1 tl
appelsiininkuoriraastetta
2 - 3 rkl
appelsiinitäysmehua
Koristelu
1 dl
vadelmia

Sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja suola.

Sekoita toisessa kulhossa keskenään appelsiinimehu, öljy, muna ja appelsiininkuori.

Sekoita kosteat aineet kuiviin aineisiin. Kääntele joukkoon marjat ja rouhitut saksanpähkinät.

Kaada taikina suorakaiteen malliseen, voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (vetoisuus noin 1 1/4 l). Paista kakkua 40–50 minuuttia.  Testaa kypsyys hammastikulla. Varo paistamasta liian kuivaksi. Anna jäähtyä.

Sekoita keskenään tomusokeri ja appelsiininkuori. Lisää appelsiinimehua sen verran, että saat sopivan juoksevan seoksen. Kaada kuorrutetta varovasti kakun päälle.

Koristele kakku tuoreilla vadelmilla ja halutessasi appelsiininkuorisuikaleilla.

* Jos käytät kakkuun pakastemarjoja, lisää ne kohmeisina ja paista kakkua hieman kauemmin. 

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt