Appelsiiniletut hurmaavat sitrusten ystävät – herkkuhetken viimeistelee lettujen seurana tarjottava sitruunarahka
35 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
10 minAppelsiinilettujen ihanuuden salaisuus löytyy taikinan sekaan raastetusta appelsiininkuoresta. Kun paistat letut voissa valurautapannussa, saat niihin täydellisen rapsakan pinnan. Kruunaa kokonaisuus lemon curdilla ja sitrusliköörillä maustetulla rahkajogurtilla.
GL
KA
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 26.9.2019

Appelsiiniletut hurmaavat sitrusten ystävät – herkkuhetken viimeistelee lettujen seurana tarjottava sitruunarahka
Reseptin ainekset (4 annosta)
Appelsiiniletut
- 25 gvoita
- ½luomuappelsiinin raastettu kuori
- 5 dlmantelimaitoa
- 2kananmunaa
- 2 dlkaurajauhoja (gluteenittomia)
- 1 dlgluteenitonta jauhoseosta
- 1 rklsokeria
- 1 tlleivinjauhetta
- ¾ tlsuolaa
- voita paistamiseen
Sitruunarahka
- 250 grahkajogurttia
- ½ dllemon curdia
- 2 rklsitruslikööriä
Appelsiiniletut ja sitruunainen rahkatäyte valmistuvat näin:
- Sulata voi. Pese appelsiini ja raasta puolikkaasta kuori.
- Sekoita kulhossa mantelimaito, kananmunat, voisula ja appelsiininkuoriraaste. Sekoita keskenään mittakulhossa jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola. Lisää jauhoseos maitoseoksen joukkoon ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä 10 minuuttia.
- Sulata lettupannun koloissa pienet nokareet voita. Kaada taikinaa pannun koloihin. Paista noin 2 minuuttia keskilämmöllä, kunnes letun pinta kuplii. Käännä lettu ja paista toiselta puolelta vielä minuutti. Peitä valmiit letut foliolla, jotta ne pysyvät kuumina.
- Sekoita rahkajogurtti, lemon curd ja sitruslikööri kulhossa. Tarjoa sitruunarahkaa lettujen kanssa. Koristele lettupino halutessasi kuivatuilla ruusunterälehdillä.

Lettutaikina – ohje, johon palaat yhä uudelleen
Maku

Kookos-banaaniletut – makea mutta terveellinen herkku
Maku

Letut kookosmaidosta
Kotivinkki

Omenatäytteiset letut ja kanelijogurtti – ihastu klassiseen makuyhdistelmään ja gluteenittomien räiskäleiden rapeuteen!
Kotivinkki

Vegaaniset bataattiletut
Maku

Viljaisat banaaniletut ja vaniljarahkaa
Kotivinkki

Rahkalettuset
Maku

Lakritsipannarit – lakufanin toiveiden täyttymys
Maku

Korvapuustipannarit – helpot luksuspannarit, jotka näyttävät ja maistuvat kanelipullalta
Maku

Ricottapannukakut – ihanan mehevät pannarit sopivat sekä aamiaiselle että jälkkäriksi
Kotivinkki