Kotivinkki

Appelsiiniletut hurmaavat sitrusten ystävät – herkkuhetken viimeistelee lettujen seurana tarjottava sitruunarahka

35 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
10 min
Appelsiinilettujen ihanuuden salaisuus löytyy taikinan sekaan raastetusta appelsiininkuoresta. Kun paistat letut voissa valurautapannussa, saat niihin täydellisen rapsakan pinnan. Kruunaa kokonaisuus lemon curdilla ja sitrusliköörillä maustetulla rahkajogurtilla.
GL
KA
5
0


Ainekset (4 annosta)

Appelsiiniletut

  • 25 gvoita
  • ½luomuappelsiinin raastettu kuori
  • 5 dlmantelimaitoa
  • 2kananmunaa
  • 2 dlkaurajauhoja (gluteenittomia)
  • 1 dlgluteenitonta jauhoseosta
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ¾ tlsuolaa
  • voita paistamiseen

Sitruunarahka

  • 250 grahkajogurttia
  • ½ dllemon curdia
  • 2 rklsitruslikööriä
Tulosta

Appelsiiniletut ja sitruunainen rahkatäyte valmistuvat näin:

  1. Sulata voi. Pese appelsiini ja raasta puolikkaasta kuori.
  2. Sekoita kulhossa mantelimaito, kananmunat, voisula ja appelsiininkuoriraaste. Sekoita keskenään mittakulhossa jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola. Lisää jauhoseos maitoseoksen joukkoon ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä 10 minuuttia.
  3. Sulata lettupannun koloissa pienet nokareet voita. Kaada taikinaa pannun koloihin. Paista noin 2 minuuttia keskilämmöllä, kunnes letun pinta kuplii. Käännä lettu ja paista toiselta puolelta vielä minuutti. Peitä valmiit letut foliolla, jotta ne pysyvät kuumina.
  4. Sekoita rahkajogurtti, lemon curd ja sitruslikööri kulhossa. Tarjoa sitruunarahkaa lettujen kanssa. Koristele lettupino halutessasi kuivatuilla ruusunterälehdillä.
MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »