Appelsiiniletut hurmaavat sitrusten ystävät – herkkuhetken viimeistelee lettujen seurana tarjottava sitruunarahka
Gluteeniton
Kasvis
35 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 10 min
Appelsiinilettujen ihanuuden salaisuus löytyy taikinan sekaan raastetusta appelsiininkuoresta. Kun paistat letut voissa valurautapannussa, saat niihin täydellisen rapsakan pinnan. Kruunaa kokonaisuus lemon curdilla ja sitrusliköörillä maustetulla rahkajogurtilla.

Reseptin ainekset 4 annosta
Appelsiiniletut
25 gvoita
½luomuappelsiinin raastettu kuori
5 dlmantelimaitoa
2kananmunaa
2 dlkaurajauhoja (gluteenittomia)
1 dlgluteenitonta jauhoseosta
1 rklsokeria
1 tlleivinjauhetta
¾ tlsuolaa
voita paistamiseen
Sitruunarahka
250 grahkajogurttia
½ dllemon curdia
2 rklsitruslikööriä
Appelsiiniletut ja sitruunainen rahkatäyte – ohje:
- Sulata voi. Pese appelsiini ja raasta puolikkaasta kuori.
- Sekoita kulhossa mantelimaito, kananmunat, voisula ja appelsiininkuoriraaste. Sekoita keskenään mittakulhossa jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola. Lisää jauhoseos maitoseoksen joukkoon ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä 10 minuuttia.
- Sulata lettupannun koloissa pienet nokareet voita. Kaada taikinaa pannun koloihin. Paista noin 2 minuuttia keskilämmöllä, kunnes letun pinta kuplii. Käännä lettu ja paista toiselta puolelta vielä minuutti. Peitä valmiit letut foliolla, jotta ne pysyvät kuumina.
- Sekoita rahkajogurtti, lemon curd ja sitruslikööri kulhossa. Tarjoa sitruunarahkaa lettujen kanssa. Koristele lettupino halutessasi kuivatuilla ruusunterälehdillä.