Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Appelsiiniletut hurmaavat sitrusten ystävät – herkkuhetken viimeistelee lettujen seurana tarjottava sitruunarahka

35 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 10 min

Appelsiinilettujen ihanuuden salaisuus löytyy taikinan sekaan raastetusta appelsiininkuoresta. Kun paistat letut voissa valurautapannussa, saat niihin täydellisen rapsakan pinnan. Kruunaa kokonaisuus lemon curdilla ja sitrusliköörillä maustetulla rahkajogurtilla.

26.9.2019
Reseptin ainekset
4 annosta
Appelsiiniletut
25 g
voita
½
luomuappelsiinin raastettu kuori
5 dl
mantelimaitoa
2
kananmunaa
2 dl
kaurajauhoja (gluteenittomia)
1 dl
gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
¾ tl
suolaa
voita paistamiseen
Sitruunarahka
250 g
rahkajogurttia
½ dl
lemon curdia
2 rkl
sitruslikööriä

Appelsiiniletut ja sitruunainen rahkatäyte – ohje:

  1. Sulata voi. Pese appelsiini ja raasta puolikkaasta kuori.
  2. Sekoita kulhossa mantelimaito, kananmunat, voisula ja appelsiininkuoriraaste. Sekoita keskenään mittakulhossa jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola. Lisää jauhoseos maitoseoksen joukkoon ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä 10 minuuttia.
  3. Sulata lettupannun koloissa pienet nokareet voita. Kaada taikinaa pannun koloihin. Paista noin 2 minuuttia keskilämmöllä, kunnes letun pinta kuplii. Käännä lettu ja paista toiselta puolelta vielä minuutti. Peitä valmiit letut foliolla, jotta ne pysyvät kuumina.
  4. Sekoita rahkajogurtti, lemon curd ja sitruslikööri kulhossa. Tarjoa sitruunarahkaa lettujen kanssa. Koristele lettupino halutessasi kuivatuilla ruusunterälehdillä.

Vinkki!

Katso myös ikisuosittu perinteisen lettutaikinan ohje.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt