Maku

Appelsiini-toscamuffinit – lumoava yhdistelmä paahteisia manteleita, vienosti sitruksista taikinaa ja valkosuklaata

45 min
{
Aktiivinen25 min
Passiivinen20 min
Toscakakusta tuttu mantelipäällinen loikkasi appelsiini-toscamuffinien sulostuttajaksi. Taikina maustetaan appelsiininkuorella ja -mehulla ja valkosuklaalla. Nämä muffinit kannattaa paistaa ilman muffinipeltiä, jotta kuorrutus ei leviä ja pala peltiin kiinni.
4.25
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (12 kpl)

Taikina

  • 100 gvalkosuklaata
  • 2½ dlvehnäjauhoja
  • 1½ dlfariinisokeria
  • 1 dlruisjauhoja
  • 1 dlmantelirouhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • ½ tlsuolaa
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 1 dl(luomu)appelsiinimehua
  • 1 rklappelsiininkuoriraastetta
  • 1muna

Kuorrutus

  • 75 gvoita
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • ¾ dlsokeria
  • 2 rklappelsiinimehua
  • 100 gmantelilastuja
Tulosta

Appelsiini-toscamuffinit valmistetaan näin:

  1. Rouhi valkosuklaa. Sekoita kuivat aineet ja suklaarouhe keskenään.
  2. Sekoita öljy, mehu, kuoriraaste ja muna keskenään. Lisää seos kuivien aineiden joukkoon.
  3. Sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi. Vältä turhaa vatkaamista.
  4. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Jätä kohoamisvaraa noin kolmannes vuokien koosta.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa 13- 15 minuuttia, kunnes muffinit ovat lähes kypsiä.
  6. Sulata kuorrutusta varten rasva kasarissa. Lisää muut aineet ja kiehauta varovasti. Anna kiehua hiljalleen parin minuutin ajan.
  7. Levitä kuorrutus muffinien päälle.
  8. Paista edelleen 200-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
4.25