


Appelsiini-toscamuffinit – lumoava yhdistelmä paahteisia manteleita, vienosti sitruksista taikinaa ja valkosuklaata
45 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 20 min
Toscakakusta tuttu mantelipäällinen loikkasi appelsiini-toscamuffinien sulostuttajaksi. Taikina maustetaan appelsiininkuorella ja -mehulla ja valkosuklaalla. Nämä muffinit kannattaa paistaa ilman muffinipeltiä, jotta kuorrutus ei leviä ja pala peltiin kiinni.
Reseptin ainekset
12 kpl
Taikina
100 g
valkosuklaata
2½ dl
vehnäjauhoja
1½ dl
fariinisokeria
1 dl
ruisjauhoja
1 dl
mantelirouhetta
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
½ tl
suolaa
1 dl
rypsiöljyä
1 dl
(luomu)appelsiinimehua
1 rkl
appelsiininkuoriraastetta
1
muna
Kuorrutus
75 g
voita
1 rkl
vehnäjauhoja
¾ dl
sokeria
2 rkl
appelsiinimehua
100 g
mantelilastuja
Appelsiini-toscamuffinit – ohje:
- Rouhi valkosuklaa. Sekoita kuivat aineet ja suklaarouhe keskenään.
- Sekoita öljy, mehu, kuoriraaste ja muna keskenään. Lisää seos kuivien aineiden joukkoon.
- Sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi. Vältä turhaa vatkaamista.
- Lusikoi taikina muffinivuokiin. Jätä kohoamisvaraa noin kolmannes vuokien koosta.
- Paista 200-asteisessa uunissa 13- 15 minuuttia, kunnes muffinit ovat lähes kypsiä.
- Sulata kuorrutusta varten rasva kasarissa. Lisää muut aineet ja kiehauta varovasti. Anna kiehua hiljalleen parin minuutin ajan.
- Levitä kuorrutus muffinien päälle.
- Paista edelleen 200-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat