Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Appelsiini-toscamuffinit – lumoava yhdistelmä paahteisia manteleita, vienosti sitruksista taikinaa ja valkosuklaata

45 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 20 min

Toscakakusta tuttu mantelipäällinen loikkasi appelsiini-toscamuffinien sulostuttajaksi. Taikina maustetaan appelsiininkuorella ja -mehulla ja valkosuklaalla. Nämä muffinit kannattaa paistaa ilman muffinipeltiä, jotta kuorrutus ei leviä ja pala peltiin kiinni.

19.3.2020
Reseptin ainekset
12 kpl
Taikina
100 g
valkosuklaata
2½ dl
vehnäjauhoja
1½ dl
fariinisokeria
1 dl
ruisjauhoja
1 dl
mantelirouhetta
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
½ tl
suolaa
1 dl
rypsiöljyä
1 dl
(luomu)appelsiinimehua
1 rkl
appelsiininkuoriraastetta
1
muna
Kuorrutus
75 g
voita
1 rkl
vehnäjauhoja
¾ dl
sokeria
2 rkl
appelsiinimehua
100 g
mantelilastuja

Appelsiini-toscamuffinit – ohje:

  1. Rouhi valkosuklaa. Sekoita kuivat aineet ja suklaarouhe keskenään.
  2. Sekoita öljy, mehu, kuoriraaste ja muna keskenään. Lisää seos kuivien aineiden joukkoon.
  3. Sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi. Vältä turhaa vatkaamista.
  4. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Jätä kohoamisvaraa noin kolmannes vuokien koosta.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa 13- 15 minuuttia, kunnes muffinit ovat lähes kypsiä.
  6. Sulata kuorrutusta varten rasva kasarissa. Lisää muut aineet ja kiehauta varovasti. Anna kiehua hiljalleen parin minuutin ajan.
  7. Levitä kuorrutus muffinien päälle.
  8. Paista edelleen 200-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt