4,3(6)
Appelsiini-toscamuffinit – lumoava yhdistelmä paahteisia manteleita, vienosti sitruksista taikinaa ja valkosuklaata
kasvis
45 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 20 min
Toscakakusta tuttu mantelipäällinen loikkasi appelsiini-toscamuffinien sulostuttajaksi. Taikina maustetaan appelsiininkuorella ja -mehulla ja valkosuklaalla. Nämä muffinit kannattaa paistaa ilman muffinipeltiä, jotta kuorrutus ei leviä ja pala peltiin kiinni.
Julkaistu 19.3.2020
Maku
Reseptin ainekset 12 kpl
Taikina
100 gvalkosuklaata
2½ dlvehnäjauhoja
1½ dlfariinisokeria
1 dlruisjauhoja
1 dlmantelirouhetta
2 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
½ tlsuolaa
1 dlrypsiöljyä
1 dl(luomu)appelsiinimehua
1 rklappelsiininkuoriraastetta
1muna
Kuorrutus
75 gvoita
1 rklvehnäjauhoja
¾ dlsokeria
2 rklappelsiinimehua
100 gmantelilastuja

Appelsiini-toscamuffinit – ohje:

  1. Rouhi valkosuklaa. Sekoita kuivat aineet ja suklaarouhe keskenään.
  2. Sekoita öljy, mehu, kuoriraaste ja muna keskenään. Lisää seos kuivien aineiden joukkoon.
  3. Sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi. Vältä turhaa vatkaamista.
  4. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Jätä kohoamisvaraa noin kolmannes vuokien koosta.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa 13- 15 minuuttia, kunnes muffinit ovat lähes kypsiä.
  6. Sulata kuorrutusta varten rasva kasarissa. Lisää muut aineet ja kiehauta varovasti. Anna kiehua hiljalleen parin minuutin ajan.
  7. Levitä kuorrutus muffinien päälle.
  8. Paista edelleen 200-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
Kommentoi »