Appelsiini-toscamuffinit – lumoava yhdistelmä paahteisia manteleita, vienosti sitruksista taikinaa ja valkosuklaata
kasvis
45 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 20 min
Toscakakusta tuttu mantelipäällinen loikkasi appelsiini-toscamuffinien sulostuttajaksi. Taikina maustetaan appelsiininkuorella ja -mehulla ja valkosuklaalla. Nämä muffinit kannattaa paistaa ilman muffinipeltiä, jotta kuorrutus ei leviä ja pala peltiin kiinni.

Reseptin ainekset 12 kpl
Taikina
100 gvalkosuklaata
2½ dlvehnäjauhoja
1½ dlfariinisokeria
1 dlruisjauhoja
1 dlmantelirouhetta
2 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
½ tlsuolaa
1 dlrypsiöljyä
1 dl(luomu)appelsiinimehua
1 rklappelsiininkuoriraastetta
1muna
Kuorrutus
75 gvoita
1 rklvehnäjauhoja
¾ dlsokeria
2 rklappelsiinimehua
100 gmantelilastuja
Appelsiini-toscamuffinit – ohje:
- Rouhi valkosuklaa. Sekoita kuivat aineet ja suklaarouhe keskenään.
- Sekoita öljy, mehu, kuoriraaste ja muna keskenään. Lisää seos kuivien aineiden joukkoon.
- Sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi. Vältä turhaa vatkaamista.
- Lusikoi taikina muffinivuokiin. Jätä kohoamisvaraa noin kolmannes vuokien koosta.
- Paista 200-asteisessa uunissa 13- 15 minuuttia, kunnes muffinit ovat lähes kypsiä.
- Sulata kuorrutusta varten rasva kasarissa. Lisää muut aineet ja kiehauta varovasti. Anna kiehua hiljalleen parin minuutin ajan.
- Levitä kuorrutus muffinien päälle.
- Paista edelleen 200-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.