Appelsiini-toscamuffinit – lumoava yhdistelmä paahteisia manteleita, vienosti sitruksista taikinaa ja valkosuklaata
45 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
20 minToscakakusta tuttu mantelipäällinen loikkasi appelsiini-toscamuffinien sulostuttajaksi. Taikina maustetaan appelsiininkuorella ja -mehulla ja valkosuklaalla. Nämä muffinit kannattaa paistaa ilman muffinipeltiä, jotta kuorrutus ei leviä ja pala peltiin kiinni.
4.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 19.3.2020

Appelsiini-toscamuffinit – lumoava yhdistelmä paahteisia manteleita, vienosti sitruksista taikinaa ja valkosuklaata
Reseptin ainekset (12 kpl)
Taikina
- 100 gvalkosuklaata
- 2½ dlvehnäjauhoja
- 1½ dlfariinisokeria
- 1 dlruisjauhoja
- 1 dlmantelirouhetta
- 2 tlleivinjauhetta
- 1 tlvaniljasokeria
- ½ tlsuolaa
- 1 dlrypsiöljyä
- 1 dl(luomu)appelsiinimehua
- 1 rklappelsiininkuoriraastetta
- 1muna
Kuorrutus
- 75 gvoita
- 1 rklvehnäjauhoja
- ¾ dlsokeria
- 2 rklappelsiinimehua
- 100 gmantelilastuja
Appelsiini-toscamuffinit valmistetaan näin:
- Rouhi valkosuklaa. Sekoita kuivat aineet ja suklaarouhe keskenään.
- Sekoita öljy, mehu, kuoriraaste ja muna keskenään. Lisää seos kuivien aineiden joukkoon.
- Sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi. Vältä turhaa vatkaamista.
- Lusikoi taikina muffinivuokiin. Jätä kohoamisvaraa noin kolmannes vuokien koosta.
- Paista 200-asteisessa uunissa 13- 15 minuuttia, kunnes muffinit ovat lähes kypsiä.
- Sulata kuorrutusta varten rasva kasarissa. Lisää muut aineet ja kiehauta varovasti. Anna kiehua hiljalleen parin minuutin ajan.
- Levitä kuorrutus muffinien päälle.
- Paista edelleen 200-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.

Lauri Tähkän himoherkku: Täydellinen toscakakku, jota leipoi jo Laurin mummo – nappaa suvun varjeltu resepti
Maku

Appelsiiniboston – suloisen pullakakun kierteisiin kätkeytyy kanelilla ja appelsiinilla maustettu tuorejuustotäyte
Kotivinkki

Pehmeät omena-toscapullat
Maku

Mandariini-appelsiinikakku – mehevä sitruskakku hurmaa maullaan
Maku

Toscakakku – pehmeä pohja ja rapea kuorrutus ovat rakastetun klassikon salaisuus
Maku

Päärynäpiirakka – siiderissä keitetyt päärynät ja toscakuorrute tekevät tästä herkusta vastustamattoman
Maku

Gluteeniton toscakakku – jopa parempi kuin tavallinen
Kotivinkki