


Appelsiini-punajuurimosaiikki
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Appelsiini-punajuurimosaiikki on kaunis ja herkullinen vaihtoehto rosollille. Appelsiini, hunaja ja salvia maustavat tämän ihanan värisen joulusalaatin!
Reseptin ainekset
10 annosta
1 kg
punajuurta
Appelsiinimarinadi
1
appelsiini (kuori raastettuna ja mehu puristettuna)
¾ dl
balsamiviinietikkaa (vaaleaa, esim. omena-)
½ dl
juoksevaa hunajaa
1 tl
sormisuolaa
½ tl
mustapippuria
2 rkl
tuoretta salviaa (silputtuna)
Appelsiini-punajuurimosaiikki valmistuu näin:
- Pese punajuuret ja keitä ne kuorineen suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, 30–40 minuuttia. Valuta vesi, anna punajuurten jäähtyä hetki ja kuori ne.
- Leikkaa punajuuret melko pieniksi kuutioiksi.
- Mittaa marinadin ainekset kattilaan salviaa lukuun ottamatta. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä kokoon pari minuuttia.
- Kaada kuuma appelsiinimarinadi punajuurten päälle ja lisää salvia.
- Anna appelsiini-punajuurimosaiikin maustua peitettynä yön yli jääkaapissa.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen rosollin ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat