3,7(7)
Appelsiini-punajuurimosaiikki
Gluteeniton
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h
Appelsiini-punajuurimosaiikki on kaunis ja herkullinen vaihtoehto rosollille. Appelsiini, hunaja ja salvia maustavat tämän ihanan värisen joulusalaatin!
8.12.2014
 |
Maku
Reseptin ainekset
10 annosta
1 kgpunajuurta
Appelsiinimarinadi
1appelsiini (kuori raastettuna ja mehu puristettuna)
¾ dlbalsamiviinietikkaa (vaaleaa, esim. omena-)
½ dljuoksevaa hunajaa
1 tlsormisuolaa
½ tlmustapippuria
2 rkltuoretta salviaa (silputtuna)

Appelsiini-punajuurimosaiikki valmistuu näin:

Pese punajuuret ja keitä ne kuorineen suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, 30–40 minuuttia. Valuta vesi, anna punajuurten jäähtyä hetki ja kuori ne.

Leikkaa punajuuret melko pieniksi kuutioiksi.

Mittaa marinadin ainekset kattilaan salviaa lukuun ottamatta. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä kokoon pari minuuttia.

Kaada kuuma appelsiinimarinadi punajuurten päälle ja lisää salvia.

Anna appelsiini-punajuurimosaiikin maustua peitettynä yön yli jääkaapissa.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen rosollin resepti!

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo