Maku

Appelsiini-punajuurimosaiikki

1 h 20 min
3.7
0

Appelsiini-punajuurimosaiikki

GL
KA
LA
MA
MU
0
3.7
Appelsiini-punajuurimosaiikki on kaunis ja herkullinen vaihtoehto rosollille. Appelsiini, hunaja ja salvia maustavat tämän ihanan värisen joulusalaatin!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1000 gpunajuurta

Appelsiinimarinadi

  • 1 kplappelsiinia (kuori raastettuna ja mehu puristettuna)
  • 3/4 dlbalsamiviinietikkaa (vaaleaa, esim. omena-)
  • 1/2 dljuoksevaa hunajaa
  • 1 tlsormisuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 rkltuoretta salviaa (silputtuna)

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Pese punajuuret ja keitä ne kuorineen suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, 30–40 minuuttia. Valuta vesi, anna punajuurten jäähtyä hetki ja kuori ne.

Leikkaa punajuuret melko pieniksi kuutioiksi.

Mittaa marinadin ainekset kattilaan salviaa lukuun ottamatta. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä kokoon pari minuuttia.

Kaada kuuma appelsiinimarinadi punajuurten päälle ja lisää salvia.

Anna appelsiini-punajuurimosaiikin maustua peitettynä yön yli jääkaapissa.

Vinkki!

Kaada appelsiinimarinadi kuumana punajuurten päälle, niin kuutiot imevät paremmin sitruksisen maun!

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä