Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Appelsiini-punajuurimosaiikki

1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min

Appelsiini-punajuurimosaiikki on kaunis ja herkullinen vaihtoehto rosollille. Appelsiini, hunaja ja salvia maustavat tämän ihanan värisen joulusalaatin!

8.12.2014
Reseptin ainekset
10 annosta
1 kg
punajuurta
Appelsiinimarinadi
1
appelsiini (kuori raastettuna ja mehu puristettuna)
¾ dl
balsamiviinietikkaa (vaaleaa, esim. omena-)
½ dl
juoksevaa hunajaa
1 tl
sormisuolaa
½ tl
mustapippuria
2 rkl
tuoretta salviaa (silputtuna)

Appelsiini-punajuurimosaiikki valmistuu näin:

  1. Pese punajuuret ja keitä ne kuorineen suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, 30–40 minuuttia. Valuta vesi, anna punajuurten jäähtyä hetki ja kuori ne.
  2. Leikkaa punajuuret melko pieniksi kuutioiksi.
  3. Mittaa marinadin ainekset kattilaan salviaa lukuun ottamatta. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä kokoon pari minuuttia.
  4. Kaada kuuma appelsiinimarinadi punajuurten päälle ja lisää salvia.
  5. Anna appelsiini-punajuurimosaiikin maustua peitettynä yön yli jääkaapissa.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen rosollin ohje!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt