Appelsiini-punajuurimosaiikki
1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h Appelsiini-punajuurimosaiikki on kaunis ja herkullinen vaihtoehto rosollille. Appelsiini, hunaja ja salvia maustavat tämän ihanan värisen joulusalaatin!
GL
KA
LA
MA
MU
3.7
Kuvat
Julkaistu 8.12.2014

Appelsiini-punajuurimosaiikki
Reseptin ainekset (10 annosta)
- 1 kgpunajuurta
Appelsiinimarinadi
- 1appelsiini (kuori raastettuna ja mehu puristettuna)
- ¾ dlbalsamiviinietikkaa (vaaleaa, esim. omena-)
- ½ dljuoksevaa hunajaa
- 1 tlsormisuolaa
- ½ tlmustapippuria
- 2 rkltuoretta salviaa (silputtuna)
Appelsiini-punajuurimosaiikki valmistuu näin:
Pese punajuuret ja keitä ne kuorineen suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, 30–40 minuuttia. Valuta vesi, anna punajuurten jäähtyä hetki ja kuori ne.
Leikkaa punajuuret melko pieniksi kuutioiksi.
Mittaa marinadin ainekset kattilaan salviaa lukuun ottamatta. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä kokoon pari minuuttia.
Kaada kuuma appelsiinimarinadi punajuurten päälle ja lisää salvia.
Anna appelsiini-punajuurimosaiikin maustua peitettynä yön yli jääkaapissa.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen rosollin resepti!

Omenainen kaprisrosolli – perinneherkun uusi versio
Kotivinkki

Paahdettu lohkorosolli ja piparjuurikastike
Kotivinkki

Rosolli kermaviilikastikkeella
Maku

Rosolli ja rosollin kastike – perinteiset suosikkireseptit
Maku

Rosolli ilman perunaa – ota haltuun resepti, jota jo isoäitikin käytti
Maku

Paahdettu rosolli on täynnä makua – ota resepti talteen!
Maku

Lämmin vuohenjuustorosolli
Maku

Rosollilla täytetyt munat
Maku