Appelsiini-kurpitsarisotto – yrttinen gremolata viimeistelee lempeän ja lämpöisen talvi-illallisen
1 h
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
20 minAppelsiini-kurpitsarisotto ihastuttaa kullanoranssilla värillään ja lempeällä makumaailmallaan. Hyödynnä appelsiininmehu risoton liemeen ja kuori pinnalle ripoteltavaan gremolataan!
GL
MU
0
Kuvat
Julkaistu 8.2.2023

Appelsiini-kurpitsarisotto – yrttinen gremolata viimeistelee lempeän ja lämpöisen talvi-illallisen
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 pieni (noin 1 kg)myskikurpitsa
- 1 rklrosmariinia hienonnettuna
- 4 rkl rypsiöljyä
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 dl risottoriisiä
- 2 appelsiinin mehu
- 1 sitruunan mehu
- 9 dl vettä
- 3 rkl kasvisfondia
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Appelsiinigremolata
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 appelsiinin raastettu kuori
- 1 rku persiljaa hienonnettuna
Lisäksi
- 2 rkl kurpitsansiemeniä
- 25 g parmesaanijuustoa
Appelsiini-kurpitsarisotto – ohje:
- Halkaise kurpitsa ja raaputa siemenet pois lusikalla. Leikkaa kuoret pois ja viipaloi kurpitsanpuolikkaat poikittain. Laita viipaleet leivinpaperin päälle pellille tai uunivuokaan ja sekoita joukkoon puolet öljystä (2 rkl) ja rosmariini. Paahda lohkoja 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Soseuta puolet viipaleista ja pidä loput lämpiminä uunin jälkilämmössä.
- Valmista gremolata. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita valkosipuli, appelsiiniraaste ja persilja keskenään.
- Valmista risotto. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna loppu öljy (2 rkl) kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää riisi ja jatka kuullottamista vielä muutama minuutti.
- Lisää appelsiinin- ja sitruunanmehu ja anna imeytyä riisiin.
- Valmista liemi. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää fondi.
- Sekoita kurpitsasose riisiin ja lisää vähän lientä. Kääntele, kunnes liemi on imeytynyt. Lisää loppu liemi erissä samaan tapaan. Hauduta risottoa miedolla lämmöllä, kunnes riisi on kypsää, mutta siinä on vielä hieman purutuntumaa. Risoton kuuluu olla melko löysää. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoa appelsiini-kurpitsarisotto paahdettujen kurpitsanlohkojen kanssa. Ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä ja appelsiinigremolataa. Raasta päälle parmesaania.
Vinkki!
Saat risotosta vegaanisen, kun korvaat parmesaanin vegaanisella versiolla.

Veriappelsiinirisotto – talven huikein himoherkku, jota tekee mieli yhä uudelleen!
Kotivinkki

Appelsiinirisotto – täyteläisen maun salaisuus löytyy sahramista ja appelsiinin mehusta
Kotivinkki

Sitruunainen katkarapu-avokadorisotto
Maku

Myskikurpitsarisotto – satokauden oranssi herkku piristää risoton syyskauteen sopivaksi
Maku

Sahramirisotto – ihana italialainen klassikko
Maku

Porkkanarisotto
Kotivinkki

Tomaattirisotto – arjen lumoavin ateria syntyy yksinkertaisista ainesosista ja vain puolessa tunnissa
Maku

Jaanan sienirisotto ja fenkoli-omenasalaatti tekevät arjesta juhlaa – poimi herkullinen resepti!
Kotivinkki