Maku

Appelsiini-kurpitsarisotto – yrttinen gremolata viimeistelee lempeän ja lämpöisen talvi-illallisen

1 h
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
20 min
Appelsiini-kurpitsarisotto ihastuttaa kullanoranssilla värillään ja lempeällä makumaailmallaan. Hyödynnä appelsiininmehu risoton liemeen ja kuori pinnalle ripoteltavaan gremolataan!
GL
MU
0
0
Julkaistu 8.2.2023


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1 pieni (noin 1 kg)myskikurpitsa
  • 1 rklrosmariinia hienonnettuna
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 dl risottoriisiä
  • 2 appelsiinin mehu
  • 1 sitruunan mehu
  • 9 dl vettä
  • 3 rkl kasvisfondia
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Appelsiinigremolata

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 appelsiinin raastettu kuori
  • 1 rku persiljaa hienonnettuna

Lisäksi

  • 2 rkl kurpitsansiemeniä
  • 25 g parmesaanijuustoa
Tulosta

Appelsiini-kurpitsarisotto – ohje:

  1. Halkaise kurpitsa ja raaputa siemenet pois lusikalla. Leikkaa kuoret pois ja viipaloi kurpitsanpuolikkaat poikittain. Laita viipaleet leivinpaperin päälle pellille tai uunivuokaan ja sekoita joukkoon puolet öljystä (2 rkl) ja rosmariini. Paahda lohkoja 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Soseuta puolet viipaleista ja pidä loput lämpiminä uunin jälkilämmössä.
  2. Valmista gremolata. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita valkosipuli, appelsiiniraaste ja persilja keskenään.
  3. Valmista risotto. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  4. Kuumenna loppu öljy (2 rkl) kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää riisi ja jatka kuullottamista vielä muutama minuutti.
  5. Lisää appelsiinin- ja sitruunanmehu ja anna imeytyä riisiin.
  6. Valmista liemi. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää fondi.
  7. Sekoita kurpitsasose riisiin ja lisää vähän lientä. Kääntele, kunnes liemi on imeytynyt. Lisää loppu liemi erissä samaan tapaan. Hauduta risottoa miedolla lämmöllä, kunnes riisi on kypsää, mutta siinä on vielä hieman purutuntumaa. Risoton kuuluu olla melko löysää. Mausta suolalla ja pippurilla.
  8. Tarjoa appelsiini-kurpitsarisotto paahdettujen kurpitsanlohkojen kanssa. Ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä ja appelsiinigremolataa. Raasta päälle parmesaania.

Vinkki!

Saat risotosta vegaanisen, kun korvaat parmesaanin vegaanisella versiolla.

Kommentoi »