Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Appelsiini-kurpitsarisotto – yrttinen gremolata viimeistelee lempeän ja lämpöisen talvi-illallisen

1 h 0 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 20 min

Appelsiini-kurpitsarisotto ihastuttaa kullanoranssilla värillään ja lempeällä makumaailmallaan. Hyödynnä appelsiininmehu risoton liemeen ja kuori pinnalle ripoteltavaan gremolataan!

8.2.2023
Reseptin ainekset
4 annosta
1 pieni (noin 1 kg)
myskikurpitsa
1 rkl
rosmariinia hienonnettuna
4 rkl
rypsiöljyä
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
3 dl
risottoriisiä
2
appelsiinin mehu
1
sitruunan mehu
9 dl
vettä
3 rkl
kasvisfondia
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Appelsiinigremolata
2
valkosipulinkynttä
2
appelsiinin raastettu kuori
1 rku
persiljaa hienonnettuna
Lisäksi
2 rkl
kurpitsansiemeniä
25 g
parmesaanijuustoa

Appelsiini-kurpitsarisotto – ohje:

  1. Halkaise kurpitsa ja raaputa siemenet pois lusikalla. Leikkaa kuoret pois ja viipaloi kurpitsanpuolikkaat poikittain. Laita viipaleet leivinpaperin päälle pellille tai uunivuokaan ja sekoita joukkoon puolet öljystä (2 rkl) ja rosmariini. Paahda lohkoja 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Soseuta puolet viipaleista ja pidä loput lämpiminä uunin jälkilämmössä.
  2. Valmista gremolata. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita valkosipuli, appelsiiniraaste ja persilja keskenään.
  3. Valmista risotto. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  4. Kuumenna loppu öljy (2 rkl) kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää riisi ja jatka kuullottamista vielä muutama minuutti.
  5. Lisää appelsiinin- ja sitruunanmehu ja anna imeytyä riisiin.
  6. Valmista liemi. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää fondi.
  7. Sekoita kurpitsasose riisiin ja lisää vähän lientä. Kääntele, kunnes liemi on imeytynyt. Lisää loppu liemi erissä samaan tapaan. Hauduta risottoa miedolla lämmöllä, kunnes riisi on kypsää, mutta siinä on vielä hieman purutuntumaa. Risoton kuuluu olla melko löysää. Mausta suolalla ja pippurilla.
  8. Tarjoa appelsiini-kurpitsarisotto paahdettujen kurpitsanlohkojen kanssa. Ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä ja appelsiinigremolataa. Raasta päälle parmesaania.

Vinkki!

Saat risotosta vegaanisen, kun korvaat parmesaanin vegaanisella versiolla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt