Maku

Appelsiini-fetasalaatti ja currykastike

15 min
0
0

Appelsiini-fetasalaatti ja currykastike

GL
0
0
Appelsiini raikastaa salaatinkastikkeen ja sopii viipaloituna salaattiin suolaisen fetan kaveriksi.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 3 kplappelsiinia
  • 2 kplavokadoa
  • 200 gfetajuustoa
  • 150 gpunakaalia
  • 70 gbabypinaattia (1 pussillinen)
  • 1/2 dlpistaaseja

Curry-appelsiinikastike

  • 1 kplkeltuainen
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 tlcurrya
  • 1 kplvalkosipulinkynsi
  • 1 rklhunajaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 1/2 dloliiviöljyä
  • 1/2 dlappelsiinimehua

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Valmista kastike. Erottele munankeltuainen kulhon pohjalle. Sekoita joukkoon sitruunamehu, curry, hienonnettu valkosipulinkynsi, hunaja ja suola.

Valuta öljyä ohuena nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen.

Ohenna kastike appelsiinimehulla.

Kuori appelsiinit veitsellä ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Halkaise avokadot, poista kivet ja viipaloi hedelmäliha. Suikaloi punakaali mandoliinilla tai juustohöylällä. Pese ja kuivaa pinaatti.

Jaa lautasille pinaattia, punakaalia, appelsiineja ja avokadoja. Murenna päälle fetaa. Viimeistele salaatti pistaaseilla ja appelsiini-currykastikkeella.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä