


Appelsiini-fetasalaatti ja currykastike
15 min
Appelsiini raikastaa salaatinkastikkeen ja sopii viipaloituna salaattiin suolaisen fetan kaveriksi.
Reseptin ainekset
4 annosta
3 kpl
appelsiinia
2 kpl
avokadoa
200 g
fetajuustoa
150 g
punakaalia
70 g
babypinaattia (1 pussillinen)
1/2 dl
pistaaseja
Curry-appelsiinikastike
1 kpl
keltuainen
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
currya
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
hunajaa
1/2 tl
suolaa
1 1/2 dl
oliiviöljyä
1/2 dl
appelsiinimehua
Appelsiini-fetasalaatti – ohje:
- Valmista kastike. Erottele munankeltuainen kulhon pohjalle. Sekoita joukkoon sitruunamehu, curry, hienonnettu valkosipulinkynsi, hunaja ja suola.
- Valuta öljyä ohuena nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen.
- Ohenna kastike appelsiinimehulla.
- Kuori appelsiinit veitsellä ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Halkaise avokadot, poista kivet ja viipaloi hedelmäliha. Suikaloi punakaali mandoliinilla tai juustohöylällä. Pese ja kuivaa pinaatti.
- Jaa lautasille pinaattia, punakaalia, appelsiineja ja avokadoja. Murenna päälle fetaa. Viimeistele salaatti pistaaseilla ja appelsiini-currykastikkeella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat