Maku

Oi, mikä jälkkäri! Kermainen crème brûlée saa piristysruiskeen appelsiinista – nappaa myös vastustamaton tarjoiluidea

4 h 5 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
3 h 45 min
Appelsiini- crème brûlée yhdistää ihanan kermaisen klassikkojälkkärin ja sitrusten raikkauden. Appelsiininkuorista saat hauskat tarjoiluastiat! Karamellisoitu sokeripinta on onnistunut täydellisesti, kun lusikalla kopauttaessa kuuluu rapsahdus.
KA
GL
0
0
Julkaistu: 9.2.2021


Ainekset (8 annosta)

  • 4appelsiinia
  • 1vaniljatanko
  • 4 dlkuohukermaa
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 6keltuaista
  • ½ dl sokeria

Pinnalle

  • 4 rklsokeria
Tulosta

Appelsiini- crème brûlée valmistuu näin:

  1. Pese appelsiinit. Raasta yhden appelsiinin kuori. Halkaise vaniljatanko. Irrota siemenet veitsellä. Laita siemenet ja tanko kattilaan yhdessä kerman, maidon ja appelsiininkuoriraasteen kanssa. Kuumenna seos hitaasti kiehumispisteeseen.
  2. Yhdistä kulhossa keltuaiset ja sokeri. Vatkaa niitä kevyesti. Kaada kuuma kermamaito munamassan joukkoon ohuena nauhana. Sekoita koko ajan hyvin kierrevatkaimella.
  3. Halkaise appelsiinit. Kaavi hedelmäliha lusikan ja veitsen avulla talteen, mutta varo rikkomasta kuorta. Siisti sisus ja kuivaa puolikkaat huolella. Siirrä hedelmälihat jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
  4. Asettele appelsiinikupit uunivuokaan rypistetyn alumiinifolion päälle. Folio auttaa pitämään kupit suorassa. Kaada seos siivilän läpi kuppeihin.
  5. Kaada uunivuokaan kuumaa vettä niin, että se ulottuu 1/3 korkeudelle appelsiinikupeista.
  6. Kypsennä 150-asteisen uunin alaosassa 45−55 minuuttia, kunnes seos on juuri ja juuri hyytynyt. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja siirrä 2−3 tunniksi jääkaappiin.
  7. Ripottele pinnalle sokeria juuri ennen tarjoilua ja paahda sokeria kaasupolttimella niin, että saat karamellimaisen pinnan. Tarjoa appelsiinin kanssa.

Vinkki!

Voit paahtaa pinnan kaasupolttimen sijaan nopeasti uunissa grillivastuksen alla.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »