Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Antti Ketosen ananas-broilericurry vie ajatukset suoraan Bangkokiin

35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min

Laulaja Antti Ketonen sai elämänsä parasta currya lomaillessaan Bangkokissa. Loman jälkeen kotikeittiössä alkoi välitön reseptin kehittely.

19.8.2025

”Olen lomaillut usein Thaimaassa, mutta siinä missä moni viihtyy saarilla ja rannoilla, minulle ykköskohde on Bangkok. Kaupungin rosoisuus, vilkkaus ja tauoton syke kiehtovat. Olen viettänyt siellä jopa kolme viikkoa putkeen ja tunnen kaupungin hyvin. Yksi suosikkihotelleistani on Shangri-La, joka on kuin keidas Chao Phraya -joen varrella. Sen uima-allasalueella tilaamani curry vei sydämeni heti, ja söin sitä useana päivänä.

Kotiin palattuani huomasin haikailevani jatkuvasti samaa raikkaantulista makumaailmaa. Niinpä aloin kehitellä reseptiä kotona ja onnistuin lopulta tavoittamaan tutun maun. Ruoan tärkein juttu on kunnolla kypsä, tuore ananas, jota ei tarvitse säästellä. Lisään curryn joukkoon reilusti chiliä, mutta tulisuutta voi säätää oman maun mukaan. Myös tarjoilutavalla on väliä: curry puolikkaassa ananaksessa ja päällä sunny side up -muna vie ajatukset suoraan Bangkokiin ja hotellin rentoon tunnelmaan.”

Antti Ketonen, laulaja

Reseptin ainekset
3–4 annosta
1
tuore ananas
3
valkosipulinkynttä
1–2
punaista chiliä
400 g
broilerinfileesuikaleita (maustamattomia)
1 rkl
rypsiöljyä (paistamiseen)
½ tl
suolaa
2 rkl
punaista currytahnaa
2½ dl
kookosmaitoa
noin 1 dl
vettä (kookospurkin huuhtelusta)
2 rkl
soijakastiketta
Lisäksi
2
tomaattia
1–2
punaista chiliä
1
limetti
3–4
munaa
1 rkl
rypsiöljyä (paistamiseen)
½ tl
suolaa
½ rku
thaibasilikaa

Antti Ketosen ananas-broilericurry - ohje:

  1. Halkaise ananas ja poista puolikkaista puumainen kovaa keskusta. Irrota hedelmäliha veitsellä kovertaen ja leikkaan kuutioiksi. Laita koverretut ananaksen puolikkaat uunivuokaan odottelemaan curryn valmistumista.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siemenet ja kalvot ja hienonna.
  3. Paista broilerisuikaleet öljyssä ruskeiksi. Mausta suolalla. Lisää valkosipuli, chili, ananaskuutiot ja currytahna ja jatka paistamista pari minuuttia.
  4. Kaada kookosmaito pannulle. Huuhtele purkki noin desillä vettä ja lisää vesi curryn joukkoon. Mausta soijakastikkeella. Kuumenna curry kiehuvaksi.
  5. Lusikoi kuuma curry ananaksen puolikkaisiin. Nosta vuoka 200-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi.
  6. Poista tomaateista puumainen kanta ja leikkaa tomaatit kuutioiksi. Hienonna chili ja lohko limetti tarjolle. Paista munat öljyssä yhdeltä puolelta kypsiksi ja mausta suolalla.
  7. Nosta ananakset uunista ja ripottele tomaattikuutiot päälle. Viimeistele tuoreella thaibasilikalla. Tarjoa heti paistettujen munien, chilin ja limetin kanssa.

Hyvä tietää

Currya tulee ohjeella hieman enemmän kuin ananaksen puolikkaisiin mahtuu. Anna lopun curryn hautua pannulla sen aikaa, kun ananakset ovat uunissa. Tarjoa loppu curry erikseen.

Antin vinkit parempaan curryyn

1. Säädä chilin määrää oman maun mukaan. Tuoreen chilin sijaan voit maustaa curryn kuivatulla tai jauhetulla chilillä.

2. Valitse mahdollisimman kypsä ananas. Ananas on koko ruoan tärkein aines ja sitä saa olla runsaasti.

3. Kiepsauta pala foliota ananaksen vihreän lehtiruusukkeen suojaksi, jotta se ei pääse kärähtämään uunissa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt