Maku

Perinteinen lanttulaatikko

26 min
0
0

Perinteinen lanttulaatikko

Lanttulaatikkoreseptejä on moneen lähtöön. Tämä perinteinen lanttulaatikko on erityisen maukasta pitkään keitettyjen lanttujen ansiosta. Kokeile ja ihastu!
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 2 kglanttua
  • 1,5 dlkeitinlientä
  • 1-2 tlsuolaa
  • 50 gvoisulaa
  • 1 kplkananmunaa
  • 1 dlsiirappia
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 1 dlkermaa
  • 0,25 tlvalkopippuria

Lisäksi

  • Laatikon päälle veistetään voilastuja ja ripotellaan korppujauhoja.

Tee näin

26 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN6 min

Perinteinen lanttulaatikko valmistuu näin:

Kuori ja paloittele lantut ja keitä niitä 3-4 tuntia. Tarkista välillä, että vettä on riittävästi.

Survo pehmeät kullanruskeat lantut ja lisää joukkoon muut ainekset. Lisää valkopippuria vain hiukkasen ja tarkista maku.

Laita sose vuokiin ja veistä päälle voinokareita sekä ripottele korppujauhoja. Kypsennä uunin alatasolla tai leivinuunissa 180 asteessa pari tuntia. 

Vinkki!

Laatikko on helppo tehdä gluteenittomana käyttämällä gluteenittomia korppujauhoja.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä