Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Perinteinen lanttulaatikko – jouluruokien rakastettu suosikki

6 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 6 h 0 min

Perinteinen lanttulaatikko on erityisen maukas pitkään keitettyjen lanttujen ansiosta. Kokeile perinteistä lanttulaatikon reseptiä ja ihastu klassiseen jouluruokaan!

Reseptin ainekset
2 kpl
Perinteinen lanttulaatikko
2 kg
lanttua
1 ½ dl
keitinlientä
1–2 tl
suolaa
50 g
voisulaa
1 kpl
kananmunaa
1 dl
siirappia
1 dl
korppujauhoja
1 dl
kermaa
¼ tl
valkopippuria
Laatikon päälle
veisteltyjä voilastuja, korppujauhoja

Perinteinen lanttulaatikko – ohje:

  1. Kuori ja paloittele lantut ja keitä niitä 3–4 tuntia. Tarkista välillä, että vettä on riittävästi.
  2. Survo pehmeät kullanruskeat lantut ja lisää joukkoon muut ainekset. Lisää valkopippuria vain hiukkasen ja tarkista maku.
  3. Laita sose vuokiin ja veistä päälle voinokareita sekä ripottele korppujauhoja. Kypsennä uunin alatasolla tai leivinuunissa 180 asteessa pari tuntia. 

Vinkit!

  • Laatikko on helppo tehdä gluteenittomana käyttämällä gluteenittomia korppujauhoja.
  • Katso myös toinen suosittu lanttulaatikko-ohjeemme!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt