


Perinteinen lanttulaatikko – jouluruokien rakastettu suosikki
6 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 6 h 0 min
Perinteinen lanttulaatikko on erityisen maukas pitkään keitettyjen lanttujen ansiosta. Kokeile perinteistä lanttulaatikon reseptiä ja ihastu klassiseen jouluruokaan!
Reseptin ainekset
2 kpl
Perinteinen lanttulaatikko
2 kg
lanttua
1 ½ dl
keitinlientä
1–2 tl
suolaa
50 g
voisulaa
1 kpl
kananmunaa
1 dl
siirappia
1 dl
korppujauhoja
1 dl
kermaa
¼ tl
valkopippuria
Laatikon päälle
veisteltyjä voilastuja, korppujauhoja
Perinteinen lanttulaatikko – ohje:
- Kuori ja paloittele lantut ja keitä niitä 3–4 tuntia. Tarkista välillä, että vettä on riittävästi.
- Survo pehmeät kullanruskeat lantut ja lisää joukkoon muut ainekset. Lisää valkopippuria vain hiukkasen ja tarkista maku.
- Laita sose vuokiin ja veistä päälle voinokareita sekä ripottele korppujauhoja. Kypsennä uunin alatasolla tai leivinuunissa 180 asteessa pari tuntia.
Vinkit!
- Laatikko on helppo tehdä gluteenittomana käyttämällä gluteenittomia korppujauhoja.
- Katso myös toinen suosittu lanttulaatikko-ohjeemme!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat