Anopin perinteinen lanttulaatikko

26 min
0
0

Anopin perinteinen lanttulaatikko

Lanttulaatikkoreseptejä on moneen lähtöön, jujuna on kuitenkin ne tuntitolkulla kullanruskeiksi keitetyt lantut, joista tulee tämän ohjeen mukaisesti ihan paras lanttulaatikko.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 2 kglanttua
  • 1,5 dlkeitinlientä
  • 1-2 tlsuolaa
  • 50 gvoisulaa
  • 1 kplkananmunaa
  • 1 dlsiirappia
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 1 dlkermaa
  • 0,25 tlvalkopippuria

Lisäksi

  • Laatikon päälle veistetään voilastuja ja ripotellaan korppujauhoja.

Tee näin

26 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN6 min

Lantut kuoritaan, paloitellaan ja keitetään 3-4 tuntia. Tarkistetaan välillä, että vettä on riittävästi. Pehmeät kullanruskeat lantut survotaan ja lisätään joukkoon muut ainekset. Valkopippuria laitetaan vain hiukkasen ja tarkistetaan maku. Laitetaan sose vuokiin ja veistetään päälle voinokareita sekä ripotellaan korppujauhoja. Kypsennetään uunin alatasolla tai leivinuunissa 180 asteessa pari tuntia. 

Vinkki!

Laatikko on helppo tehdä gluteenittomana käyttämällä gluteenittomia korppujauhoja.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä