Perinteinen lanttulaatikko – jouluruokien rakastettu suosikki
6 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
6 h Perinteinen lanttulaatikko on erityisen maukas pitkään keitettyjen lanttujen ansiosta. Kokeile perinteistä lanttulaatikon reseptiä ja ihastu klassiseen jouluruokaan!
KA
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 21.10.2018

Perinteinen lanttulaatikko – jouluruokien rakastettu suosikki
Reseptin ainekset (2 kpl)
Perinteinen lanttulaatikko
- 2 kglanttua
- 1 ½ dlkeitinlientä
- 1–2 tlsuolaa
- 50 gvoisulaa
- 1 kplkananmunaa
- 1 dlsiirappia
- 1 dlkorppujauhoja
- 1 dlkermaa
- ¼ tlvalkopippuria
Laatikon päälle
- veisteltyjä voilastuja, korppujauhoja
Perinteinen lanttulaatikko valmistuu näin:
- Kuori ja paloittele lantut ja keitä niitä 3–4 tuntia. Tarkista välillä, että vettä on riittävästi.
- Survo pehmeät kullanruskeat lantut ja lisää joukkoon muut ainekset. Lisää valkopippuria vain hiukkasen ja tarkista maku.
- Laita sose vuokiin ja veistä päälle voinokareita sekä ripottele korppujauhoja. Kypsennä uunin alatasolla tai leivinuunissa 180 asteessa pari tuntia.
Vinkki!
Laatikko on helppo tehdä gluteenittomana käyttämällä gluteenittomia korppujauhoja.

Kartanon mausteinen lanttulaatikko – ripaus kardemummaa ja hyppysellinen kanelia vievät reseptin aivan uudelle tasolle
Maku

Maidoton lanttulaatikko – pehmeä ja sopivasti siirappinen lisäke joulupöytään
Maku

Maailman paras lanttulaatikko maistuu aivan kuin mummun tekemältä – kurkkaa tarkoin varjeltu resepti!
Kotivinkki

Paras lanttulaatikko – herkullinen maku syntyy hitaasti haudutellen
Kotivinkki

Gluteeniton lanttulaatikko soseesta – valmista perinnelaatikko hieman helpommin ja ilman korppujauhoja
Maku

Lanttulaatikko tekee joulun – ota talteen klassikkoresepti, jolla onnistut varmasti
Maku

Bataattilaatikko
Maku

Mausteinen bataattilaatikko
Maku