Maku

Perinteinen lanttulaatikko – jouluruokien rakastettu suosikki

6 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
6 h
Perinteinen lanttulaatikko on erityisen maukas pitkään keitettyjen lanttujen ansiosta. Kokeile perinteistä lanttulaatikon reseptiä ja ihastu klassiseen jouluruokaan!
KA
0
0
Julkaistu: 21.10.2018


Reseptin ainekset (2 kpl)

Perinteinen lanttulaatikko

  • 2 kglanttua
  • 1 ½ dlkeitinlientä
  • 1–2 tlsuolaa
  • 50 gvoisulaa
  • 1 kplkananmunaa
  • 1 dlsiirappia
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 1 dlkermaa
  • ¼ tlvalkopippuria

Laatikon päälle

  • veisteltyjä voilastuja, korppujauhoja
Tulosta

Perinteinen lanttulaatikko valmistuu näin:

  1. Kuori ja paloittele lantut ja keitä niitä 3–4 tuntia. Tarkista välillä, että vettä on riittävästi.
  2. Survo pehmeät kullanruskeat lantut ja lisää joukkoon muut ainekset. Lisää valkopippuria vain hiukkasen ja tarkista maku.
  3. Laita sose vuokiin ja veistä päälle voinokareita sekä ripottele korppujauhoja. Kypsennä uunin alatasolla tai leivinuunissa 180 asteessa pari tuntia. 

Vinkki!

Laatikko on helppo tehdä gluteenittomana käyttämällä gluteenittomia korppujauhoja.

Kommentoi »