Maku

Perinteinen lanttulaatikko – jouluruokien rakastettu suosikki

6 h 20 min
KA
0
0

Perinteinen lanttulaatikko on erityisen maukas pitkään keitettyjen lanttujen ansiosta. Kokeile perinteistä lanttulaatikon reseptiä ja ihastu klassiseen jouluruokaan!
Tulosta
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä

Ainekset (2 kpl)

Perinteinen lanttulaatikko

  • 2 kglanttua
  • 1 ½ dlkeitinlientä
  • 1–2 tlsuolaa
  • 50 gvoisulaa
  • 1 kplkananmunaa
  • 1 dlsiirappia
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 1 dlkermaa
  • ¼ tlvalkopippuria

Laatikon päälle

  • veisteltyjä voilastuja, korppujauhoja

Tee näin

6 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN6 h

Perinteinen lanttulaatikko valmistuu näin:

  1. Kuori ja paloittele lantut ja keitä niitä 3–4 tuntia. Tarkista välillä, että vettä on riittävästi.
  2. Survo pehmeät kullanruskeat lantut ja lisää joukkoon muut ainekset. Lisää valkopippuria vain hiukkasen ja tarkista maku.
  3. Laita sose vuokiin ja veistä päälle voinokareita sekä ripottele korppujauhoja. Kypsennä uunin alatasolla tai leivinuunissa 180 asteessa pari tuntia. 

Vinkki!

Laatikko on helppo tehdä gluteenittomana käyttämällä gluteenittomia korppujauhoja.

MITÄ PIDIT?
0