Triplasti suklaata
Anni Paakkunaisen suklaapiirakassa on suklaata kolmessa kerroksessa – tämä herkku syntyy ilman uunia
2 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min
Kaakaokeksipohja saa ylleen mascarpone-suklaatäytteen ja runsaan kuorrutevaahdon, joka viimeistellään suklaahipuilla. Katso Annin uunissa -vaikuttajan helppo resepti!
Reseptin ainekset
8 palaa
Pohja
350 g
Domino-keksejä (tai muita täytekeksejä)
100 g
voita
Täyte
300 g
tummaa suklaata
250 g
mascarponejuustoa
1 tl
vanilja-aromia tai vaniljasokeria (tai 1 vaniljatangon siemenet)
Kuorrutus
4 dl
vispikermaa
1 rkl
kaakaojauhetta
50 g
tummaa suklaata
Annin suklaapiirakka – ohje:
- Avaa keksit. Raaputa täyte pieneen kulhoon ja jätä se odottamaan. Murenna keksit blenderissä ja sulata voi.
- Yhdistä keksimurut ja voi. Painele seos korkeaan piirakkavuokaan, jonka tilavuus on noin 1 litra. Nosta vuoka jääkaappiin ja valmista täyte.
- Paloittele suklaa. Laita suklaa ja mascarpone metalliseen tai lasiseen kulhoon. Nosta kulho kattilan päälle, jonka pohjalla on vettä. Sulata suklaa ja mascarpone vesihauteessa välillä sekoitellen. Älä sekoita liikaa, ettei seos juoksetu. Lisää vanilja.
- Kaada suklaaseos vuokaan keksipohjan päälle ja nosta vuoka tunniksi jääkaappiin. Valmista sillä aikaa kuorrute.
- Vatkaa sivuun jätetty keksien täyte kulhossa vispikerman kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele sekaan kaakaojauhe. Leikkaa ja rouhi tumma suklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi.
- Nostele kuorrute piirakalle ja ripottele suklaarouhe päälle.
Vinkit!
- Täyteläisen suklaisen maun saat käyttämällä täytteessä tummaa suklaata, jonka kaakaopitoisuus on noin 47 prosenttia.
- Saat vatkattua kuorrutteen tasaisen silkkiseksi, kun lisäät keksien täytteeseen ensin vain vähän kermaa ja sekoitat tasaiseksi tahnaksi. Lisää loppu kerma ja vaahdota.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat