


Annikan appelsiini-suklaakakku
1 h 50 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 50 min
Reseptin ainekset
20 viipaletta
150 g
voita
3 dl
sokeria
3
munaa
4 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1
appelsiini
100 g
tummaa suklaata
Kuorrutus
2 rkl
sokeria
50 g
voita
1/2 dl
kuohukermaa
3 dl
tomusokeria
Appelsiinisuikaleet
1
appelsiini
1/2 dl
vettä
1 dl
sokeria
- Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (tilavuus 1,5 l).
- Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen.
- Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
- Pese ja raasta appelsiinista kuori sekä purista mehu. Leikkaa suklaa karkeaksi rouheeksi.
- Lisää taikinaan jauhoseos, appelsiinin mehu (1 dl) ja -kuoriraaste (1 rkl) sekä suklaarouhe varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.
- Paista kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Kumoa kakku haaleana.
- Sulata sokeri teräskattilassa. Älä sekoita, koska sokeri tarttuu lusikkaan kiinni.
- Ota kattila liedeltä, kun sokeri on hieman ruskistunut. Lisää rasva ja anna sen sulaa.
- Kaada joukkoon kerma. Keitä seosta koko ajan lusikalla sekoittaen, kunnes se on tasaista. Nosta kattila liedeltä.
- 10Lisää tomusokeri ja sekoita. Jos seos on paakkuista, lämmitä kuorrutusta hieman koko ajan sekoittaen. Kaada kuorrutus kakun pinnalle.
- 11Pese appelsiini ja kuori siitä pitkiä suikaleita. Keitä kattilassa vesi ja sokeri siirappimaiseksi. Lisää kuorisuikaleet ja keitä vielä 1–2 minuuttia. Nostele suikaleet liemestä lautaselle valumaan. Koristele appelsiini-suklaakakku suikaleilla.
”Tätä appelsiini-suklaakakkua leipoessa saan kotiini ihanan appelsiinin tuoksun ja mieleeni lapsuuden muistot. Äitini leipoi kakun usein pitkänomaiseen vuokaan. Arkikakkuna se maistui myös ilman kuorrutusta.” Annika Elomaa
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat