Annika Saarikon herkkuruoka on täyteläinen lohikeitto – nappaa ministerin kermainen resepti!
40 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
20 minValtiovarainministeri Annika Saarikon perheessä syödään paljon keittoja. Koko perheen suosikki on lohikeitto. Kermaista ja runsaasti tuoretta tilliä sisältävää keittoa tehdään viikonloppuisin ajan kanssa. “Ohje on simppeli ja sopivasti sovellettavissa – määriä voi muokata, ja mittasuhteitakin muljautella", Saarikko sanoo.
GL
MU
4.4
Julkaistu 4.4.2022

Annika Saarikon herkkuruoka on täyteläinen lohikeitto – nappaa ministerin kermainen resepti!
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 10 keskikokoista perunaa
- 4 isoa porkkanaa
- 2 sipulia
- 1 l vettä
- 2 kalaliemikuutiota
- 800–1000 g lohifileetä
- 4 dl kuohukermaa
- kunnon nippu tuoretta tilliä
- (suolaa tarvittaessa maun mukaan)
Annika Saarikon kermainen lohikeitto valmistuu näin:
- Pese ja kuori perunat ja porkkanat sekä sipuli. Leikkaa ne pieniksi paloiksi.
- Laita kasvikset ja kalaliemikuutio kattilaan veteen kiehumaan.
- Poista lohifileestä nahka ja ruodot kasvisten kiehuessa. Leikkaa kala kuutioiksi.
- Kun kasvikset ovat kypsyneet, lisää kerma ja kala. Keitä tovi miedolla lämmöllä, kunnes kala on kypsää. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Hienonna tilli ja lisää se keittoon juuri ennen tarjoilua.
- Tarjoa kalakeitto tumman leivän, esimerkiksi saaristolaisleivän, kanssa.
Resepti: Annika Saarikko, kuvan stailaus: Annika Elomaa.

Ruokatoimittajamme paljastaa, miten teet elämäsi parhaan kalakeiton – "Älä vaan erehdy laittamaan kuivattua tilliä!"

Kalakeitto – helppo ja vaivaton kirkaslieminen suosikkisoppa
Kotivinkki

Lohilaksa on aasialainen kalakeitto, jonka salaisuus piilee currytahnassa
Maku

Sitruunainen äyriäis-kalakeitto – hienoarominen soppa valmistuu helpommin kuin uskotkaan
Kotivinkki

Tom Yam Gung (Mausteinen katkarapu-kalakeitto)
Maku

Bouillabaisse
Kotivinkki

Kala-fenkolipata
Maku

Kookos-lohikeitto tuo vaihtelua arkeen lempeän tulisilla mauillaan
Maku