


Annika Saarikon herkkuruoka on täyteläinen lohikeitto – nappaa kermainen resepti!
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Poliitikko Annika Saarikon (kesk.) perheessä syödään paljon keittoja. Koko perheen suosikki on lohikeitto. Kermaista ja runsaasti tuoretta tilliä sisältävää keittoa tehdään viikonloppuisin ajan kanssa. “Ohje on simppeli ja sopivasti sovellettavissa – määriä voi muokata, ja mittasuhteitakin muljautella", Saarikko sanoo.
Reseptin ainekset
4 annosta
10 keskikokoista
perunaa
4 isoa
porkkanaa
2
sipulia
1 l
vettä
2
kalaliemikuutiota
800–1000 g
lohifileetä
4 dl
kuohukermaa
kunnon nippu
tuoretta tilliä
(suolaa tarvittaessa maun mukaan)
Annika Saarikon kermainen lohikeitto valmistuu näin:
- Pese ja kuori perunat ja porkkanat sekä sipuli. Leikkaa ne pieniksi paloiksi.
- Laita kasvikset ja kalaliemikuutio kattilaan veteen kiehumaan.
- Poista lohifileestä nahka ja ruodot kasvisten kiehuessa. Leikkaa kala kuutioiksi.
- Kun kasvikset ovat kypsyneet, lisää kerma ja kala. Keitä tovi miedolla lämmöllä, kunnes kala on kypsää. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Hienonna tilli ja lisää se keittoon juuri ennen tarjoilua.
- Tarjoa kalakeitto tumman leivän, esimerkiksi saaristolaisleivän, kanssa.
Resepti: Annika Saarikko, kuvan stailaus: Annika Elomaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat