Maku

Annika Saarikon herkkuruoka on täyteläinen lohikeitto – nappaa ministerin kermainen resepti!

40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
Valtiovarainministeri Annika Saarikon perheessä syödään paljon keittoja. Koko perheen suosikki on lohikeitto. Kermaista ja runsaasti tuoretta tilliä sisältävää keittoa tehdään viikonloppuisin ajan kanssa. “Ohje on simppeli ja sopivasti sovellettavissa – määriä voi muokata, ja mittasuhteitakin muljautella", Saarikko sanoo.
GL
MU
4.4
2


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 10 keskikokoista perunaa
  • 4 isoa porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 1 l vettä
  • 2 kalaliemikuutiota
  • 800–1000 g lohifileetä
  • 4 dl kuohukermaa
  • kunnon nippu tuoretta tilliä
  • (suolaa tarvittaessa maun mukaan)
Tulosta

Annika Saarikon kermainen lohikeitto valmistuu näin:

  1. Pese ja kuori perunat ja porkkanat sekä sipuli. Leikkaa ne pieniksi paloiksi.
  2. Laita kasvikset ja kalaliemikuutio kattilaan veteen kiehumaan.
  3. Poista lohifileestä nahka ja ruodot kasvisten kiehuessa. Leikkaa kala kuutioiksi.
  4. Kun kasvikset ovat kypsyneet, lisää kerma ja kala. Keitä tovi miedolla lämmöllä, kunnes kala on kypsää. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  5. Hienonna tilli ja lisää se keittoon juuri ennen tarjoilua.
  6. Tarjoa kalakeitto tumman leivän, esimerkiksi saaristolaisleivän, kanssa.

Resepti: Annika Saarikko, kuvan stailaus: Annika Elomaa.

2 kommenttia