Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Parasta yhdessä nautittuna

Anni Paakkunaisen sipulipizza on täydellinen naposteltava illanistujaisiin – lusikoi karamellisoidun sipulin päälle sinihomejuustovaahtoa

13 h 50 min
{
Aktiivinen 1 h 5 min
Passiivinen 12 h 45 min

Pizzan jujuna ovat yön yli kohotettu ja rapeaksi paistettu pohja, karamellisoitu sipuli ja sinihomejuustovaahto. Katso Annin uunissa -vaikuttajan resepti!

26.11.2024
Reseptin ainekset
2 pizzaa
Pohja
4 dl
vettä
½ pussi
kuivahiivaa (noin 5 g)
4 dl
00-pizzajauhoja
1 tl
suolaa
noin 4 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
oliiviöljyä
Karamellisoitu sipuli
6
makeaa sipulia
1
valkosipulin kynsi
3 rkl
voita
3 rkl
öljyä
3–5
rosmariinin oksaa
2 rkl
punaviinietikkaa
3 rkl
vettä
½ tl
merisuolaa
½ tl
mustapippuria
Sinihomejuustovaahto
150 g
sinihomejuustoa
200 g
tuorejuustoa
2
rosmariinin oksaa

Karamellisoitu sipulipizza ja sinihomejuustovaahto – ohje:

  1. Lämmitä vesi. Sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja lisää seos 42-asteiseen veteen vähän kerrallaan sekoitellen.
  2. Lisää suola ja loput jauhot vähän kerrallaan. Sekoita ensin vaikka puuhaarukalla ja vaivaa lopuksi taikinaa noin 10 minuuttia käsin tai koneella.
  3. Laita liina taikinan päälle ja anna taikinan levätä puolisen tuntia. Vaivaa vielä 5 minuuttia. Lisää öljy vaivaamisen loppupuolella.
  4. Peitä kulho ja nosta jääkaappiin. Kun taikina kohoaa kylmässä yön yli, siitä tulee erityisen maukasta.
  5. Tee karamellisoitu sipuli. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi tai suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli ja hienonna rosmariini.
  6. Kuumenna pannu ja sulata voi öljyn kanssa. Lisää sipulit ja rosmariini, ja kuullota noin 10 minuuttia, kunnes sipulit ovat läpikuultavia.
  7. Laske lieden lämpöä ja nosta kansi päälle. Anna sipuleiden hautua noin 10–15 minuuttia välillä sekoitellen. Nosta kansi pois ja paista sipuleita vielä 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja selkeästi tummuneet.
  8. Sekoita vesi ja punaviinietikka ja kaada seos sipulin joukkoon, kiehauta ja mausta suolalla sekä pippurilla. Anna sipuleiden jäähtyä.
  9. Jaa pizzataikina kahteen osaan ja muotoile jauhoja apuna käyttäen kaksi pyöreää pizzaa suoraan leivinpaperin päälle.
  10. 10
    Jaa karamellisoitu sipuli pizzoille ja lorauta halutessasi hieman oliiviöljyä päälle.
  11. 11
    Paista pizzoja 250 asteessa uunin alatasolla noin 10–15 minuuttia.
  12. 12
    Mittaa sinihomejuustovaahdon juustot kulhoon. Hienonna rosmariini ja lisää juuston sekaan. Vatkaa kuohkeaksi ja siirrä tarjoilukulhoon. Tarjoa pizzat juustovaahdon kanssa.

Vinkki!

Voit käyttää pohjaan myös tuorehiivaa, käytä silloin 15 g hiivaa.

Valmis sipulipizza paloina.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt