Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Rakas joulukakku

Anni Ihamäen jouluinen piimäkakku – ”Ihmettelen, miksi puhutaan kuivakakuista – mausteisessa ja mehevässä piimäkakussa ei ole mitään kuivaa!”

1 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 50 min

Juontaja Anni Ihamäen piimäkakku on ihanan täyteläinen ja mausteinen. Kakun mehevöittäjäksi sopii joko piimä tai kreikkalainen jogurtti. Sievät kuusikoristeet syntyvät kakun päälle asetelluista rosmariininoksista.

Reseptin ainekset
12 palaa
150 g
voita
4 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
1 tl
ruokasoodaa
1 tl
kanelia
1 tl
kardemummaa
1 tl
inkivääriä
1 tl
neilikkaa
4 dl
piimää tai kreikkalaista jogurttia
Koristelu
2 dl
vispikermaa
1 rs (200 g)
appelsiinituorejuustoa
rosmariininoksia
karpaloita
½ dl
tomusokeria
Lisäksi
voita vuoan voiteluun
korppujauhoja

Anni Ihamäen jouluinen piimäkakku – ohje:

  1. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon piimä tai jogurtti ja lopuksi voisula. Sekoita tasaiseksi.
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (noin 20–22 cm). Paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla – kakku on valmis, kun taikina ei enää tartu. Jäähdytä ja kumoa.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja tomusokeri. Vatkaa kiiltäväksi kuorrutteeksi.
  4. Leikkaa kakku kahdeksi levyksi ja täytä kuorrutteella. Levitä myös pinnalle.
  5. Koristele rosmariininoksilla ja karpaloilla. Ripottele tomusokeria pinnalle – kuin lunta kakun päälle.

Resepti on alun perin julkaistu Anni Ihamäen Kotona-keittokirjasta (WSOY).

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt