Maku

Annelin vadelmatuulihatut

1 h 15 min
3.8
0

Annelin vadelmatuulihatut

Teksti Elisa Johansson
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 100 gvoita
  • 2 dlvettä
  • 1 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 3 kplmunaa

Täyte

  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 200 gmaitorahkaa
  • 3/4 dlsokeria
  • 5 dlvadelmia

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN35 min

Kiehauta voi ja vesi kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja kumoa joukkoon vehnäjauhot. Sekoita voimakkaasti niin, että syntyy kattilan reunoista hyvin irtoava taikinapallo.
Jäähdytä taikina ja lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Siirrä taikina pursotuspussiin. Pursota leivinpaperoidulle pellille pieniä (noin 50 kpl) tai vähän suurempia tuulihattuja (noin 25 kpl).
Voit myös nostella kahden lusikan avulla taikinanokareita pellille.
Paista tuulihattuja 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua paiston aikana.
Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon rahka, sokeri ja marjat. Maista ja lisää sokeria tarpeen mukaan.
Leikkaa jäähtyneet tuulihatut auki, pursota tai nosta lusikalla vadelmatäytettä hattujen sisään. Tarjoa Annelin vadelmatuulihatut heti.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä