Maku

Paistettu ankanrinta ja grillattu salaatti – resepti, jolla valmistat juhlavan aterian helposti

1 h
4.75
0

Paistettu ankanrinta yhdessä grillatun sydänsalaatin, vadelmien, karhunvartukoiden ja sinihomejuustokastikkeen kanssa on varsinainen makujen ilotulitus!
Tulosta
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Ainekset (2 annosta)

Paistettu ankanrinta

  • 1 kplankan rintafilee
  • suolaa
  • 2 kplsydänsalaattia
  • 2 dltuoreita vadelmia
  • 1 dlkarhunvatukoita

Homejuustokastike

  • 100 gsinihomejuustoa (esim. aura)
  • 200 granskankermaa
  • 1 tlhunajaa
  • 1 rkltuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • 2 rklsitruuna mehua
  • suolaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Paistettu ankanrinta ja grillattu salaatti valmistuvat näin:

  1. Valmista ensin homejuustokastike. Kumoa ranskankerma kulhoon ja murustele sinihomejuusto joukkoon. Lisää hunaja, hienonnettu rosmariini ja sitruunan mehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla, sekoita hyvin. Peitä kelmulla ja anna maustua jääkaapissa salaatin valmistuksen ajan.
  2. Ota ankanrintafilee huoneenlämpöön vähintään 1h ennen valmistusta. Leikkaa ristiviiltoja ankanrinnan rasvapuolelle. Tee viillot vain rasvaan älä viillä lihaan asti. Laita ankanrinta nahkapuoli alaspäin kylmään pannuun ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paista kunnes nahka on kullanruskeaa ja suurin osa rasvasta sulanut. Käännä ja paista vielä 2-3min. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna fileen levätä foliossa n. 10min ennen leikkaamista.
  3. Poista sydänsalaateista mahdolliset huonot uloimmat lehdet. Puolita sydänsalaatit ja ripottele pintaan öljyä. Grillaa sydänsalaatteja grillissä muutama minuutti per puoli. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa grillatut sydänsalaatit lohkoiksi.
  4. Kokoa salaatti asettelemalla sydänsalaattilohkot, viipaloitu ankanrinta, karhunvatukat ja vadelmat tarjoiluvadille. Tarjoile salaatti homejuustokastikkeen kera. Nauti heti.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisten ankanrintojen resepti!

MITÄ PIDIT?
4.75