Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Mehevää menoa

Ananas-suklaakakku − kahden maun kahvikakkuun uppoaa tölkki ananasmurskaa ja levy suklaata

2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min

Kahden värin ja maun kahvikakku syntyy ananas- ja suklaataikinoista. Voit korostaa ananastaikinan keltaista väriä ripauksella kurkumaa.

2.4.2025
Reseptin ainekset
16 annosta
Pohjataikina
200 g
voita tai margariinia
2½ dl
sokeria
4
munaa
6 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
Ananastaikina
1 tlk (230 g/145 g)
ananasmurskaa
½ tl
kardemummaa
(½ tl kurkumaa)
Suklaataikina
1 dl
kermaa tai maitoa
200 g
tummaa suklaata
Voitelu
2 tl
voita tai margariinia
(2 rkl korppujauhoja)

Ananas-suklaakakku - ohje:

  1. Voitele rengaskakkuvuoka (2,5 l) ja korppujauhota tarvittaessa.
  2. Paloittele suklaataikinan suklaa kulhoon. Sulata mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Anna jäähtyä.
  3. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon.
  4. Siirrä hieman vajaa puolet taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita siihen ananasmurska liemineen sekä kardemumma. Jos haluat korostaa ananastaikinan keltaista väriä, niin sekoita taikinaan myös kurkumaa. Lusikoi taikina kakkuvuokaan.
  5. Sekoita loppuun taikinaan kerma tai maito sekä jäähtynyt suklaasula. Lusikoi taikina ananastaikinan päälle ja tasoita pinta.
  6. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin tunti. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kakku on valmis, kun taikinaa ei enää tartu tikkuun. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista. Ananas-suklaakakku säilyy peitettynä viileässä noin viikon.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt