


Mehevää menoa
Ananas-suklaakakku − kahden maun kahvikakkuun uppoaa tölkki ananasmurskaa ja levy suklaata
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min
Kahden värin ja maun kahvikakku syntyy ananas- ja suklaataikinoista. Voit korostaa ananastaikinan keltaista väriä ripauksella kurkumaa.
Reseptin ainekset
16 annosta
Pohjataikina
200 g
voita tai margariinia
2½ dl
sokeria
4
munaa
6 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
Ananastaikina
1 tlk (230 g/145 g)
ananasmurskaa
½ tl
kardemummaa
(½ tl kurkumaa)
Suklaataikina
1 dl
kermaa tai maitoa
200 g
tummaa suklaata
Voitelu
2 tl
voita tai margariinia
(2 rkl korppujauhoja)
Ananas-suklaakakku - ohje:
- Voitele rengaskakkuvuoka (2,5 l) ja korppujauhota tarvittaessa.
- Paloittele suklaataikinan suklaa kulhoon. Sulata mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Anna jäähtyä.
- Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon.
- Siirrä hieman vajaa puolet taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita siihen ananasmurska liemineen sekä kardemumma. Jos haluat korostaa ananastaikinan keltaista väriä, niin sekoita taikinaan myös kurkumaa. Lusikoi taikina kakkuvuokaan.
- Sekoita loppuun taikinaan kerma tai maito sekä jäähtynyt suklaasula. Lusikoi taikina ananastaikinan päälle ja tasoita pinta.
- Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin tunti. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kakku on valmis, kun taikinaa ei enää tartu tikkuun. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista. Ananas-suklaakakku säilyy peitettynä viileässä noin viikon.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat