Ananas-pekonivartaat

45 min
0
0

Ananas-pekonivartaat

GL
MA
MU
0
0
Makea ananas ja suolainen pekoni ovat yllättävä, mutta toimiva yhdistelmä. Pekoni-ananakset toimivat alkupalana tai pikkunaposteltavana dipin kanssa tai ilman.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kpltuore ananas
  • 340 gpekonia

Glaseerauskastike

  • 1 dlpaseerattua tomaattia
  • 4 rklruskeaa sokeria
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 1/2 rklchilikastiketta (Sriracha)

Avokadodippi

  • 1 kpliso kypsä avokado
  • 2 rklkookosmaitoa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 2 tlhunajaa
  • 1/4 tlsavupaprikajauhetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlcayennenpippuria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

Mittaa glaseerauskastikkeen ainekset kattilaan.

Kuumenna kiehuvaksi ja anna kastikkeen poreilla miedolla lämmöllä noin 10 min, kunnes kastike paksuuntuu.

Kuori ananas, poista kova keskusta ja leikkaa suupaloiksi.

Jaa pekoniviipaleet puoliksi ja kääräise ananaspalat pekoniin. Kiinnitä cocktailtikulla tai pujota vartaisiin.

Sivele pekoniananakset glaseerauskastikkeella.

Kypsennä vartaita grillissä tai 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Kuori avokado ja poista siemen. Soseuta avokado tai hienonna se haarukalla. Sekoita joukkoon loput ainekset.

Tarjoile ananas-pekonivartaat avokadodipin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä