


Alppimaan rösti
55 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 25 min
Reseptin ainekset
2 annosta
4 kpl
perunaa (kiinteä lajike)
3 kpl
porkkanaa
100 g
juustoa (raastettuna, esim. Appenzeller Surchoix)
2 kpl
munaa
1/2 dl
ruohosipulia (silputtuna)
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Paistamiseen
2 rkl
voita
Pinnalle
20 g
juustoa (Appenzeller Surchoix)
1 rkl
persiljaa
1/4 tl
mustapippuria
Keitä pestyt perunat ja porkkanat kuorineen puolikypsiksi (noin 10 minuuttia). Kuori heti ja raasta jäähtyneenä raastimen karkealla terällä. Sekoita juustoraaste ja munat varovasti joukkoon. Mausta ruohosipulilla, suolalla ja pippurilla.
Sulata voi pannussa ja kaada röstiseos paistumaan miedolle lämmölle. Sekoita muutaman kerran ja kokoa lastalla perunamassasta matala kakku. Anna kypsyä edelleen miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
Käännä rösti lautasta apuna käyttäen takaisin pannulle ja anna paistua vielä 10 minuuttia. Höylää lopuksi röstin päälle juustoviipaleita ja anna sulaa hieman.
Koristele Alppimaan rösti persiljalla ja rouhaise päälle vielä vähän mustapippuria.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat