Teksti
Kuvat
Julkaistu: 7.9.2012

Alppimaan rösti
Reseptin ainekset (2 annosta)
- 4 kplperunaa (kiinteä lajike)
- 3 kplporkkanaa
- 100 gjuustoa (raastettuna, esim. Appenzeller Surchoix)
- 2 kplmunaa
- 1/2 dlruohosipulia (silputtuna)
- 1/2 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
Paistamiseen
- 2 rklvoita
Pinnalle
- 20 gjuustoa (Appenzeller Surchoix)
- 1 rklpersiljaa
- 1/4 tlmustapippuria
Keitä pestyt perunat ja porkkanat kuorineen puolikypsiksi (noin 10 minuuttia). Kuori heti ja raasta jäähtyneenä raastimen karkealla terällä. Sekoita juustoraaste ja munat varovasti joukkoon. Mausta ruohosipulilla, suolalla ja pippurilla.
Sulata voi pannussa ja kaada röstiseos paistumaan miedolle lämmölle. Sekoita muutaman kerran ja kokoa lastalla perunamassasta matala kakku. Anna kypsyä edelleen miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
Käännä rösti lautasta apuna käyttäen takaisin pannulle ja anna paistua vielä 10 minuuttia. Höylää lopuksi röstin päälle juustoviipaleita ja anna sulaa hieman.
Koristele Alppimaan rösti persiljalla ja rouhaise päälle vielä vähän mustapippuria.