Maku

Alppimaan rösti

55 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
25 min
KA
GL
4
1
Julkaistu: 7.9.2012


Reseptin ainekset (2 annosta)

  • 4 kplperunaa (kiinteä lajike)
  • 3 kplporkkanaa
  • 100 gjuustoa (raastettuna, esim. Appenzeller Surchoix)
  • 2 kplmunaa
  • 1/2 dlruohosipulia (silputtuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Paistamiseen

  • 2 rklvoita

Pinnalle

  • 20 gjuustoa (Appenzeller Surchoix)
  • 1 rklpersiljaa
  • 1/4 tlmustapippuria
Tulosta

Keitä pestyt perunat ja porkkanat kuorineen puolikypsiksi (noin 10 minuuttia). Kuori heti ja raasta jäähtyneenä raastimen karkealla terällä. Sekoita juustoraaste ja munat varovasti joukkoon. Mausta ruohosipulilla, suolalla ja pippurilla.

Sulata voi pannussa ja kaada röstiseos paistumaan miedolle lämmölle. Sekoita muutaman kerran ja kokoa lastalla perunamassasta matala kakku. Anna kypsyä edelleen miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Käännä rösti lautasta apuna käyttäen takaisin pannulle ja anna paistua vielä 10 minuuttia. Höylää lopuksi röstin päälle juustoviipaleita ja anna sulaa hieman.

Koristele Alppimaan rösti persiljalla ja rouhaise päälle vielä vähän mustapippuria.

1 kommentti