Maku

Aleksanterin omenaiset leivokset

55 min
4.7
5

Aleksanterin omenaiset leivokset

Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 palaa)

Pohja

  • 500 gvoita
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 2 kplkeltuaista
  • 10 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 2 kplvalkuaista
  • 2 rklsokeria
  • 150 gmantelijauhetta
  • 300 gmarmeladia (omena)

Päälle

  • 300 gtomusokeria (mansikka)
  • 1/2 dlsitruunamehua

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää mukaan sitruunankuoriraaste, keltuaiset ja jauhot. Sekoita tasaiseksi vaivaamatta. Anna taikinan rauhoittua hetki jääkaapissa.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat palat leivinpaperilla ohueksi levyksi (noin 30 × 35 cm). Vatkaa valkuaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon mantelijauhe.

Nosta toinen taikinalevy pellille. Levitä levyn päälle ensin paistonkestävä marmeladi ja sitten mantelitahna. Kumoa toinen kaulittu taikinalevy päälle ja poista leivinpaperi. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Sekoita kuorrutus ja levitä se tasaiseksi kerroksesi jäähtyneen levyn päälle. Koristele halutessasi nonparelleilla. Anna kuorruteen kovettua. Leikkaa levy paloiksi.

  • Älä huolestu, jos päälle nostamasi levy repeää. Nosta silloin päälle pelti ja kiepauta leivonnainen ylösalaisin, alapuoli on taatusti sileän eheä.
MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä