Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Aleksanterin omenaiset leivokset

55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
5.7.2005
Reseptin ainekset
40 palaa
Pohja
500 g
voita
2 1/2 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
1 tl
sitruunankuoriraastetta
2 kpl
keltuaista
10 dl
vehnäjauhoja
Täyte
2 kpl
valkuaista
2 rkl
sokeria
150 g
mantelijauhetta
300 g
marmeladia (omena)
Päälle
300 g
tomusokeria (mansikka)
1/2 dl
sitruunamehua

Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää mukaan sitruunankuoriraaste, keltuaiset ja jauhot. Sekoita tasaiseksi vaivaamatta. Anna taikinan rauhoittua hetki jääkaapissa.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat palat leivinpaperilla ohueksi levyksi (noin 30 × 35 cm). Vatkaa valkuaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon mantelijauhe.

Nosta toinen taikinalevy pellille. Levitä levyn päälle ensin paistonkestävä marmeladi ja sitten mantelitahna. Kumoa toinen kaulittu taikinalevy päälle ja poista leivinpaperi. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Sekoita kuorrutus ja levitä se tasaiseksi kerroksesi jäähtyneen levyn päälle. Koristele halutessasi nonparelleilla. Anna kuorruteen kovettua. Leikkaa levy paloiksi.

  • Älä huolestu, jos päälle nostamasi levy repeää. Nosta silloin päälle pelti ja kiepauta leivonnainen ylösalaisin, alapuoli on taatusti sileän eheä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt