4,6(14)
Aleksanterin omenaiset leivokset
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
Julkaistu 5.7.2005
Maku
Reseptin ainekset
40 palaa
Pohja
500 gvoita
2 1/2 dlsokeria
1 rklvaniljasokeria
1 tlsitruunankuoriraastetta
2 kplkeltuaista
10 dlvehnäjauhoja
Täyte
2 kplvalkuaista
2 rklsokeria
150 gmantelijauhetta
300 gmarmeladia (omena)
Päälle
300 gtomusokeria (mansikka)
1/2 dlsitruunamehua

Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää mukaan sitruunankuoriraaste, keltuaiset ja jauhot. Sekoita tasaiseksi vaivaamatta. Anna taikinan rauhoittua hetki jääkaapissa.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat palat leivinpaperilla ohueksi levyksi (noin 30 × 35 cm). Vatkaa valkuaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon mantelijauhe.

Nosta toinen taikinalevy pellille. Levitä levyn päälle ensin paistonkestävä marmeladi ja sitten mantelitahna. Kumoa toinen kaulittu taikinalevy päälle ja poista leivinpaperi. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Sekoita kuorrutus ja levitä se tasaiseksi kerroksesi jäähtyneen levyn päälle. Koristele halutessasi nonparelleilla. Anna kuorruteen kovettua. Leikkaa levy paloiksi.

  • Älä huolestu, jos päälle nostamasi levy repeää. Nosta silloin päälle pelti ja kiepauta leivonnainen ylösalaisin, alapuoli on taatusti sileän eheä.
5 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.