Maku

Aitojen makujen lämpimät leivät

1 h 20 min
4
4

Aitojen makujen lämpimät leivät

Teksti Minna Niemi
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)

Terva-puolukkahillo

  • 2 dlpuolukoita
  • 2 rklhillosokeria
  • 1 1/2 rklmakusiirappia (terva, esim. Villiaromi)
  • 1 rklvettä
  • 1/4 kpltuoretta chiliä (hienonnettuna)
  • 1/8 tlsuolaa

Jauhelihapihvit

  • 1/2 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1/2 kpltuoretta chiliä (hienonnettuna)
  • 1/2 rklvoita
  • 2 tlhp-maustekastiketta (Spicy BBQ)
  • 2 tlsoijakastiketta
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlpaprikajauhetta
  • 1/4 tlcayennenpippuria
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1 kplmunaa
  • 1 rklvoita

Lisäksi

  • 170 gpekonia
  • 4 kplsekaleipäviipaletta (esim. Pirkka auringonkukkaleipä)
  • 250 gleipäjuustoa
  • 100 granskankermaa (rasvaa 28 %)

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN30 min

Ota jauheliha huoneenlämpöön 1/2 tuntia ennen valmistusta.

Valmista ensin puolukka-tervahillo. Mittaa kaikki hillon ainekset kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes hillo hieman sakenee. Anna jäähtyä.

Kuullota sipulit ja chilipalko rasvassa pannulla. Anna jäähtyä.

Kumoa jauheliha ja sipuliseos kulhoon. Lisää mausteet ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi muna ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta 4 reilun kokoista pihviä. Paista pihvit voissa pannulla molemmin puolin kullanruskeiksi.

Paista pekonit puhtaalla kuivalla pannulla. Kuivaa ylimääräinen rasva talouspaperiin.

Kokoa leivät. Levitä leipäviipaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipannulla. Nosta jokaisen leivän päälle 2 pekoniviipaletta ja niiden päälle jauhelihapihvi. Leikkaa jokaisen pihvin päälle iso pala leipäjuustoa.

Kuumenna aitojen makujen lämpimiä leipiä 225-asteisessa uunissa, kunnes juusto hiukan sulaa.

Tarjoa leipien kanssa terva-puolukkahilloa ja ranskankermaa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä