Aioli – suussasulava valkosipulimajoneesi
5 min
{
Aktiivinen
5 minPassiivinen
Aioli on täydellinen kaveri grilliruualle! Monikäyttöinen aioli sopii myös pienen naposteltavien dipiksi tai burgerien kastikkeeksi. Tätä et voi vastustaa!
GL
KA
LA
MA
3.7
Kuvat
Julkaistu 15.11.2010

Aioli – suussasulava valkosipulimajoneesi
Reseptin ainekset (5 annosta)
- 5 kplvalkosipulinkynttä (puristettuna)
- 1 kplmunaa
- 1 kplkeltuaista
- 2 tlsitruunamehua
- 2 dlrypsiöljyä
- 1/4 tlmerisuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
Pane puristetut valkosipulinkynnet, muna, keltuainen ja sitruunamehu monitoimikoneeseen ja sekoita, kunnes seos on vaaleankeltaista. Anna koneen käydä ja lisää samalla öljy pieninä erinä hitaasti valuttaen. Sekoita, kunnes seos on paksua ja kiiltävää. Mausta aioli suolalla ja pippurilla. •Aioli ei juoksetu, kun käytät huoneenlämpöisiä raaka-aineita.