Aioli – suussasulava valkosipulimajoneesi

5 min
3.9
2

Aioli – suussasulava valkosipulimajoneesi

GL
KA
LA
MA
2
3.9
Teksti Minna Nevalainen, Marja Samuli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 5 kplvalkosipulinkynttä (puristettuna)
  • 1 kplmunaa
  • 1 kplkeltuaista
  • 2 tlsitruunamehua
  • 2 dlrypsiöljyä
  • 1/4 tlmerisuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

5 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN

Pane puristetut valkosipulinkynnet, muna, keltuainen ja sitruunamehu monitoimikoneeseen ja sekoita, kunnes seos on vaaleankeltaista.
Anna koneen käydä ja lisää samalla öljy pieninä erinä hitaasti valuttaen. Sekoita, kunnes seos on paksua ja kiiltävää. Mausta aioli suolalla ja pippurilla.
•Aioli ei juoksetu, kun käytät huoneenlämpöisiä raaka-aineita.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä