Maku

Ainolan aprikoositäytekakku

1 h 5 min
3
0

Ainolan aprikoositäytekakku

Teksti Marja Malinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 annosta)

  • 4 kplmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 dlperunajauhoja
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 3 rklkaakaojauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta

Kostutus

  • 1 1/2 dlmehujuomaa
  • 2 rkllikööriä (vanilja)

Täyte

  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 rkltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 dllakkahilloa

Pinnalle

  • 3 dlkuohukermaa
  • 1 rkltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 240 gaprikooseja
  • 1 dllakkoja
  • 2 dlvettä
  • 1 dlhyytelösokeria

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN20 min

Valmista kakkupohja tarjoamista edeltävänä päivänä. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Sekoita perunajauhot, vehnäjauhot, kaakao, leivinjauhe ja vanilijasokeri keskenään.

Vaahdota huoneenlämpöiset kanamunat ja sokeri. Lisää kuivat aineet siivilän läpi seuloen varovasti sekoittaen munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteiseksi uunissa noin 20 minuuttia, kunnes taikina ei tikulla kokeiltaessa tartu. Kumoa kakku ja anna jäähtyä seuraavaan päivään.

Jaa kakku kolmeksi levyksi. Kostuta mehulla ja liköörillä. Vaahdota 5 dl kermaa, mausta se tomusokerilla ja vanilijalla. Levitä hilloa ja kermavaahtoa täytteeksi. Säästä loppu kermavaahto koristeluun. Kokoa kakku.

Levitä kakun pinnalle ohut kerros kermavaahtoa. Peitä pinta aprikooseilla ja lakoilla. Kiehauta vesi ja sekoita hyytelösokeri joukkoon. Kaada kuuma liemi hitaasti kakun päälle. Pursota loppu kermavaahto kakun reunoille.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä