Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Ainolan aprikoositäytekakku

1 h 5 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 20 min
14.4.2009
Reseptin ainekset
15 annosta
4 kpl
munaa
2 dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
3 rkl
kaakaojauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
Kostutus
1 1/2 dl
mehujuomaa
2 rkl
likööriä (vanilja)
Täyte
2 dl
kuohukermaa
1 rkl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
lakkahilloa
Pinnalle
3 dl
kuohukermaa
1 rkl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
240 g
aprikooseja
1 dl
lakkoja
2 dl
vettä
1 dl
hyytelösokeria

Valmista kakkupohja tarjoamista edeltävänä päivänä. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Sekoita perunajauhot, vehnäjauhot, kaakao, leivinjauhe ja vanilijasokeri keskenään.

Vaahdota huoneenlämpöiset kanamunat ja sokeri. Lisää kuivat aineet siivilän läpi seuloen varovasti sekoittaen munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteiseksi uunissa noin 20 minuuttia, kunnes taikina ei tikulla kokeiltaessa tartu. Kumoa kakku ja anna jäähtyä seuraavaan päivään.

Jaa kakku kolmeksi levyksi. Kostuta mehulla ja liköörillä. Vaahdota 5 dl kermaa, mausta se tomusokerilla ja vanilijalla. Levitä hilloa ja kermavaahtoa täytteeksi. Säästä loppu kermavaahto koristeluun. Kokoa kakku.

Levitä kakun pinnalle ohut kerros kermavaahtoa. Peitä pinta aprikooseilla ja lakoilla. Kiehauta vesi ja sekoita hyytelösokeri joukkoon. Kaada kuuma liemi hitaasti kakun päälle. Pursota loppu kermavaahto kakun reunoille.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt