4,2(12)
Ailan juustosydämet
1 h 35 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 50 min
9.6.2009
 |
Maku
Reseptin ainekset
25 kpl
Tuulihattutaikina
2 dlvettä
100 gvoita
60 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %)
1 1/2 dlvehnäjauhoja
3 kplmunaa
Keksitaikina
200 gvoita
4 1/2 dlvehnäjauhoja
100 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raasteena)
1 kplmunaa
Täyte
200 gtuorejuustoa (sinihome)
Koristelu
3 kplhasselpähkinöitä
3 rklpersiljaa
1 kplpäärynää

Valmista tuulihattutaikina. Kiehauta vesi, voi ja sinihomejuusto kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista. Jäähdytä taikina ja lisää munat voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten.

Valmista keksitaikina nyppimällä voi, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Nosta taikina jääkaappiin 15–30 minuutiksi viilentymään.

Kauli keksitaikina ohueksi noin uunipellin kokoiseksi levyksi, käytä apuna vehnäjauhoja. Ota sydänmuotilla taikinasta keksejä ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille.

Lusikoi tuulihattutaikina pursotuspussiin ja pursota reunus sydänkekseille. Paista sydämiä 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella sekoittaen ja pursota juustosydämen keskelle nokare täytettä.

Koristele juustosydämet hasselpähkinän puolikkaalla ja persiljalla tai pienellä viipaleella päärynää tai omenaa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.