Maku

Ailan juustosydämet

1 h 35 min
4.4
0

Ailan juustosydämet

Teksti Aila Väänänen
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

Tuulihattutaikina

  • 2 dlvettä
  • 100 gvoita
  • 60 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %)
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 3 kplmunaa

Keksitaikina

  • 200 gvoita
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 100 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raasteena)
  • 1 kplmunaa

Täyte

  • 200 gtuorejuustoa (sinihome)

Koristelu

  • 3 kplhasselpähkinöitä
  • 3 rklpersiljaa
  • 1 kplpäärynää

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN50 min

Valmista tuulihattutaikina. Kiehauta vesi, voi ja sinihomejuusto kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista. Jäähdytä taikina ja lisää munat voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten.

Valmista keksitaikina nyppimällä voi, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Nosta taikina jääkaappiin 15–30 minuutiksi viilentymään.

Kauli keksitaikina ohueksi noin uunipellin kokoiseksi levyksi, käytä apuna vehnäjauhoja. Ota sydänmuotilla taikinasta keksejä ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille.

Lusikoi tuulihattutaikina pursotuspussiin ja pursota reunus sydänkekseille. Paista sydämiä 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella sekoittaen ja pursota juustosydämen keskelle nokare täytettä.

Koristele juustosydämet hasselpähkinän puolikkaalla ja persiljalla tai pienellä viipaleella päärynää tai omenaa.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä