


Äidin lauantaipullat
2 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 45 min
Reseptin ainekset
15 kpl
Taikina
3 dl
kevytmaitoa
25 g
hiivaa
½ tl
suolaa
½ dl
sokeria
8 dl
vehnäjauhoja
100 g
voita
Pulliksi pyörittelyyn
100 g
voita
Voiteluun
150 g
voita
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna siihen hiiva. Lisää suola, sokeri ja suurin osa jauhoista vähän kerrallaan ja hyvin vaivaten. Alusta joukkoon pehmeä voi. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikina kimmoisaksi.
- Kohota peitettynä ja vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Muotoile tangoksi ja leikkaa se 15 palaan.
- Sulata 100 g voita ja siirrä se kulhoon. Kasta kädet reilusti voisulaan ja pyörittele taikinapalat pyöreiksi ja sileäpintaisiksi palloiksi. Ota käsiin lisää voita pyörittelyn aikana. Pinta saa olla todella voinen. Nosta pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kohota vielä puolisen tuntia.
- Voitele äidin lauantaipullat voisulalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Voitele pullat voisulalla heti paistamisen jälkeen.
Vinkit!
- Vaivaa pullataikina pehmeäksi ja kimmoisaksi, jolloin taikinaan muodostuu hyvä sitko.
- Käytä pyörittelyssä runsaasti voisulaa.
- Pullien ideana on, että voin suola maistuu selkeästi. Käytä normaali- tai voimakassuolaista voita.
- Nauti pullat mahdollisimman tuoreina, kylmän maidon kera. Jos on tarpeen, pakasta osa pullista tuoreina, ja käytä ne mielellään kuukauden kuluessa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat