Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Mehevän mausteista

Chiliä frittitaikinaan – uppopaistetut afrikkalaiset perunat ovat pullollaan makua

30 min

Afrikkalaiset friteeratut perunat eli Bhajia-perunat viipaloidaan, pyöräytetään mausteisessa paksussa frittitaikinassa ja paistetaan öljyssä rapeiksi. Ne tarjoillaan chutneyn tai kotoisasti ketsupin kanssa.

27.9.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
perunoita
3–5
vihreää chiliä
4
valkosipulinkynttä
150 g (3 dl)
kikhernejauhoja
¾ dl
riisijauhoja
1 tl
maissitärkkelystä
2 tl
kurkumaa
1 tl
juustokuminaa
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
3 rkl
sitruunanmehua
noin ½ dl
vettä
Paistaminen
1 l
rypsiöljyä
Tarjoilu
2 dl
mangochutneytä
(1 dl
ketsuppia)

Afrikkalaiset friteeratut perunat – ohje:

  1. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä. Laita viipaleet kylmään veteen likoamaan.
  2. Halkaise chilit, poista siemenet ja kanta. Hienonna chilit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Sekoita jauhot ja kuivamausteet kulhossa. Lisää chilit ja valkosipulit. Sekoita joukkoon sitruunanmehu ja vettä sen verran, että seos on paksua tahnaa.
  4. Valuta ja kuivaa perunaviipaleet. Kääntele perunat jauhoseokseen.
  5. Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräskattilassa. Nostelele perunaviipaleita erissä kuumaan öljyyn paistumaan ja anna paistua muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä.
  6. Nosta paistetut lastut talouspaperilla päällystetylle vadille.
  7. Tarjoa pikkusyötävänä chutneyn (ja ketsupin) kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt