


Mehevän mausteista
Chiliä frittitaikinaan – uppopaistetut afrikkalaiset perunat ovat pullollaan makua
30 min
Afrikkalaiset friteeratut perunat eli Bhajia-perunat viipaloidaan, pyöräytetään mausteisessa paksussa frittitaikinassa ja paistetaan öljyssä rapeiksi. Ne tarjoillaan chutneyn tai kotoisasti ketsupin kanssa.
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
perunoita
3–5
vihreää chiliä
4
valkosipulinkynttä
150 g (3 dl)
kikhernejauhoja
¾ dl
riisijauhoja
1 tl
maissitärkkelystä
2 tl
kurkumaa
1 tl
juustokuminaa
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
3 rkl
sitruunanmehua
noin ½ dl
vettä
Paistaminen
1 l
rypsiöljyä
Tarjoilu
2 dl
mangochutneytä
(1 dl
ketsuppia)
Afrikkalaiset friteeratut perunat – ohje:
- Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä. Laita viipaleet kylmään veteen likoamaan.
- Halkaise chilit, poista siemenet ja kanta. Hienonna chilit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Sekoita jauhot ja kuivamausteet kulhossa. Lisää chilit ja valkosipulit. Sekoita joukkoon sitruunanmehu ja vettä sen verran, että seos on paksua tahnaa.
- Valuta ja kuivaa perunaviipaleet. Kääntele perunat jauhoseokseen.
- Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräskattilassa. Nostelele perunaviipaleita erissä kuumaan öljyyn paistumaan ja anna paistua muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä.
- Nosta paistetut lastut talouspaperilla päällystetylle vadille.
- Tarjoa pikkusyötävänä chutneyn (ja ketsupin) kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat