


Pikkuisen poltetta!
Adjika-kastike – suippopaprikasta haudutettu dippi tekee pakastepelmeneistä arjen juhlaruokaa
2 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 30 min
Suippopaprikakastike tehdään georgialaisen adjika-maustekastikkeen ohjetta mukaillen. Hitaasti haudutettu soosi säilyy pitkään, ja se sopii esimerkiksi pelmenien kaveriksi täydellisesti.
Reseptin ainekset
4 annosta
3
suippopaprikaa
3
tomaattia
3
valkosipulinkynttä
1–2
punaista chiliä
1
makea sipuli
2 rkl
rypsiöljyä
4 rkl
punaviinietikkaa
1 rkl
hunajaa
1 tl
kuminansiemeniä
1 tl
suolaa
½ tl
jauhettua korianteria
¼ tl
mustapippuria
¼ tl
jauhettua maustepippuria
1 dl
tilliä hienonnettuna
Lisäksi
1 l
vettä
2
kasvis- tai lihaliemikuutiota
1 ps (400 g)
pakastepelmenejä
1 rs (120 g)
smetanaa
Adjika-kastike ja pelmenit – ohje:
- Halkaise paprikat ja poista siemenet. Kuori tomaatit terävällä kuorimaveitsellä. Pilko paprikat ja tomaatit pienen pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Hienonna chili.
- Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Paista sipulia, valkosipulia ja chiliä hetki. Lisää kattilaan paprikat
- ja tomaatit. Sekoittele paistosta muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon etikka, hunaja ja mausteet.
- Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 1,5 tuntia niin, että seos keittyy lähes sosemaiseksi kastikkeeksi. Sekoita välillä ja lisää joukkoon tilkka vettä, jos seos näyttää liian paksulta.
- Lisää tilli kastikkeeseen.
- Kiehauta vesi ja liemikuutiot, lisää pelmenit ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Lusikoi pelmenien lisukkeeksi paprikakastiketta ja smetanaa.
Vinkki!
Paprikakastike säilyy jääkaapissa kaksikin viikkoa. Säilytä se kannellisessa lasipurkissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat