Maku

Aasialainen ohra-kasvispannu

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Aasiahenkisesti maustettu one pot valmistuu kotimaisesta ohrasta ja kasviksista. Fenkoli, paprika ja parsakaali maustuvat hoi sin - ja teriyakikastikkeilla maustetussa liemessä vastustamattomiksi. 
MA
VE
5
0
Julkaistu: 23.3.2017


Ainekset (4 annosta)

  • 1 fenkoli (kokonainen tai puolikas)
  • 400 gparsakaalia
  • 1paprika
  • 2 rklseesamiöljyä
  • 2 dlohrasuurimoita (täysjyväohraa tai ohrahelmiä)
  • 1 rklteriyakikastiketta
  • 1 rklhoisinkastiketta (esim. Spice Up)
  • 6 dlvettä
  • 1 dlkookosmaitoa (tai kaurakermaa)
  • 1/2 dltuoretta minttua (hienonnettuna)

Lisäksi

  • 1/2 dlmantelilastuja (paahdettuna)
  • 1/2 dlseesaminsiemeniä (paahdettuna)
Tulosta

Huuhtele kasvikset. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi.

Irrota parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Leikkaa tarvittaessa kukkanuppuja pienemmiksi.

Huuhtele ja halkaise paprika. Poista kanta ja siemenet. Kuutioi punainen osa.

Kuumenna pannulla öljyä. Lisää täysjyväohra, maustekastikkeet ja 5 dl vettä. Anna kiehua noin 4 minuuttia välillä sekoitellen.

Lisää pannulle kasvikset. Sekoita ja anna kiehua toiset 4 minuuttia. Jos keitos uhkaa kuivua, lisää vettä puolen desin erissä.

Testaa ohran kypsyys maistamalla. Kun se on lähes kypsää, sekoita joukkoon kookosmaito tai kaurakasvirasvasekoite sekä minttu. Lisää tarvittaessa suolaa.

Tarjoa ohra-kasvispannu paahdettujen mantelilastujen ja seesaminsiemenien kanssa.

Kommentoi »