Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Näyttävää ja rouskuvaa

Aamiaistrifle on brunssin tai ylellisen aamiaisen näyttävä jälkkäri

6 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 6 h 0 min

Aamiaisen tai brunssin ylellinen jälkkäri syntyy turkkilaisesta jogurtista valmistetusta labnehista, itse tehdystä tahinigranolasta ja tuoreista marjoista. Loraus vaahterasiirappia tuo annokseen sopivasti makeutta.

5.8.2025

Näyttävän aamiaistriflen pohjana on sitruunalla maustettu labneh. Paksusta jogurtista siivilöity ”jogurttijuusto” on alun perin libanonilainen herkku, jonka voi tarjota suolaisin tai makein höystein. Valmistaminen on yksinkertaista, mutta vie puolisen vuorokautta, joten jogurtti kannattaa laittaa valumaan jo edellisenä päivänä. Jos aikaa ei ole, voit tehdä aamiaistriflen paksusta jogurtista ilman valuttamista.

Reseptin ainekset
6 annosta
600 g
turkkilaista jogurttia
½ tl
suolaa
1
luomusitruunan kuori ja mehu
Lisäksi
2 dl
tahinigranolaa
noin 3 dl
marjoja (esim. vadelmia, pensasmustikoita, karhunvatukoita)
noin ½ dl
vaahterasiirappia

Aamiaistrifle – ohje:

  1. Aseta sideharsolla vuorattu siivilä tai suodatinpaperilla varustettu kahvinsuodatin kulhon päälle. Sekoita suola jogurttiin. Lusikoi jogurtti sideharson tai kahvinsuodattimen päälle. Peitä kelmulla, nosta jääkaappiin ja anna valua vähintään kuusi tuntia, mielellään yön yli.
  2. Lusikoi labneh kulhoon. Lisää sitruunan kuoriraaste ja mehu.
  3. Kokoa laseihin tai jälkiruokakulhoihin labnehia, tahinigranolaa ja marjoja kerroksittain. Valuta päälle vaahterasiirappia.

Vinkki!

Englantilaisen kerrosjälkkärin tyyliin koottu granolaherkku onnistuu parhaiten valutetusta jogurtista, mutta pikaversio onnistuu paksusta jogurtista ilman valuttamistakin.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt