Maku

Liivatteen korvaaja

Mainos

“Manteli”
Mitä voi käyttää liivatteen sijaan juustokakkuihin tai täytekakkujen täytteisiin hyydykkeenä.
Niin moniin herkullisiin leivonnaisiin, niin suolaiseen kuin makeaan tulee liivatetta.
Paha ongelma.

Teksti Emilia Kolari

Asiantuntija vastaa:

Hei Manteli, kiitos kysymyksestäsi!

Helpoin tapa väistää liivatteen käyttö täytekakuissa on tehdä mahdollisimman tuhti täyte, joka ei kaipaa hyydytystä tuekseen. Mascarpone on kenties paras, se antaa tiiviin ja herkullisen rakenteen täytteeseen. Perinteisempi vaihtoehto on tiivis kermavaahto, rahka ja tuorejuustot. Tuorejuustostakin kannattaa valita täysrasvainen versio, sillä jotkut keveämmistä versioista notkistuvat, kun niitä vatkataan.

Juustokakuissa paras tapa välttää liivatteen käyttö on luottaa paistettuihin tai pakastettaviin juustokakkuihin. Linkitän sinulle muutaman ohjeen niihin.

http://www.maku.fi/blogit/fanni-kaneli/hyytava-halloween-juustokakku

http://www.maku.fi/reseptit/perinteinen-juustokakku

http://www.maku.fi/reseptit/paistettu-valkosuklaa-mustaherukkajuustokakku

Hyydytettäviä juustokakkuja voi kuitenkin tehdä kasviperäisellä agar-agarilla. Tässä hyvä linkki, jos haluat kokeilla agar-agarin käyttöä! http://www.kamomillankonditoria.com/p/liivatteetta-keittiossa.html

Julkaistu: 18.2.2016

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.

Katso myös nämä