Maku

Miten voisin tehdä juustokakun ilman liivatetta?

Emilia Kolari

Kysymys:

En halua käyttää liivatetta, mutta sitä on kovin monen herkullisen leivonnaisen reseptissä. Miten muuten voisin hyydyttää juustokakun tai täytekakun?

Näytä vastaus

Vastaus:

Helpoin tapa väistää liivatteen käyttö täytekakuissa on tehdä mahdollisimman tuhti täyte, joka ei kaipaa hyydytystä. Mascarpone on kenties paras, se antaa tiiviin ja herkullisen rakenteen täytteeseen. Perinteisempi vaihtoehto on tiivis kermavaahto, rahka ja tuorejuustot. Tuorejuustostakin kannattaa valita täysrasvainen versio, sillä jotkut keveämmistä versioista notkistuvat, kun niitä vatkataan.

Juustokakuissa paras tapa välttää liivatteen käyttö on tehdä paistettu tai pakastettava juustokakkuihin. Linkitän sinulle muutaman ohjeen niihin:

Halloweeniin sopiva halloweenjuustokakku tiivistyy pakastimessa.

Perinteinen juustokakku paistetaan uunissa, ja sitä tuntuvat rakastavan kaikki.

Suloisessa mustikkajuustokakussa hurmaa paitsi samettinen maku, myös kaunis ulkomuoto, ja myös se valmistetaan paistamalla.

Hyydytettäviä juustokakkuja voi kuitenkin tehdä kasviperäisellä agar-agarilla. Tässä hyvä ohje, jos haluat kokeilla agar-agarin käyttöä!

Julkaistu: 18.2.2016

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.