Perinteinen juustokakku

2 h 30 min
4.2
0

Perinteinen juustokakku

Perinteinen juustokakku on kaikkien rakastama klassikkojälkiruoka! Tämä juustokakku paistetaan uunissa ja syödään tekeytymisen jälkeen kylmänä. Rapean pohjan ja samettisen täytteen yhdistelmä sulaa suuhun!
Teksti Sonja Blåberg, Saara Törmä
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 1 tlkanelia
  • 150 gvoita
  • 1 kplmunaa
  • 1/4 dlvettä

Täyte

  • 250 gmaitorahkaa
  • 200 gtuorejuustoa (rasvaa 15 %)
  • 120 gsmetanaa
  • 100 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 3 kplkeltuaista
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1/2 dlmaissitärkkelystä
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 3 kplvalkuaista

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Mittaa pohjan kuivat aineet ja voi monitoimikoneen kulhoon. Aja seos murumaiseksi. Lisää joukkoon muna ja vesi. Käytä konetta muutama kierros, jotta taikina sekoittuu tasaiseksi.

Vuoraa Ø 24 sentin irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.

Mittaa kaikki täytteet aineet, lukuun ottamatta valkuaisia, monitoimikoneen kulhoon. Aja seos tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita täytteen joukkoon varovasti nostellen.

Kaada seos vuokaan ja paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 1 t 10 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan rauhassa ja irrota kakku vasta kylmänä. Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Tarjoa juustokakku omena-inkiväärihillokkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä