Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Perinteinen juustokakku

2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min

Perinteinen juustokakku on kaikkien rakastama klassikkojälkiruoka! Tämä juustokakku paistetaan uunissa ja syödään tekeytymisen jälkeen kylmänä. Rapean pohjan ja samettisen täytteen yhdistelmä sulaa suuhun!

20.9.2007
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
3 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
1 tl
kanelia
150 g
voita
1 kpl
munaa
1/4 dl
vettä
Täyte
250 g
maitorahkaa
200 g
tuorejuustoa (rasvaa 15 %)
120 g
smetanaa
100 g
voita
2 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
3 kpl
keltuaista
1/2 dl
sitruunamehua
1/2 dl
maissitärkkelystä
2 tl
sitruunankuoriraastetta
3 kpl
valkuaista

Mittaa pohjan kuivat aineet ja voi monitoimikoneen kulhoon. Aja seos murumaiseksi. Lisää joukkoon muna ja vesi. Käytä konetta muutama kierros, jotta taikina sekoittuu tasaiseksi.

Vuoraa Ø 24 sentin irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.

Mittaa kaikki täytteet aineet, lukuun ottamatta valkuaisia, monitoimikoneen kulhoon. Aja seos tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita täytteen joukkoon varovasti nostellen.

Kaada seos vuokaan ja paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 1 t 10 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan rauhassa ja irrota kakku vasta kylmänä. Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Tarjoa juustokakku omena-inkiväärihillokkeen kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt