Vinkit syksyisen kimpun käsittelyyn
Piha ja puutarha
Vinkit syksyisen kimpun käsittelyyn
Syksyinen kimppu syntyy yhdistelemällä rohkeasti eri lajeja ja värejä. Kimppuun tulevat kukat kannattaa kerätä nupullisina ja aikaisin aamulla.
17.8.2016
 |
Viherpiha

Keruuaika

Kerää puutarha- ja luonnonkukat aikaisin aamulla. Kasvien nestejännitys on silloin parhaimmillaan, ja ne säilyvät pitkään tanakoina. Valitse nupullisia tai vasta aukeamassa olevia kukkia. Leikkaa versoista kuihtuneet kukat pois.

Käsittely

Poista varsista alimmat lehdet, jotta ne eivät jää veden alle. Lehdet erittävät veteen varren lakastumista nopeuttavia bakteereita. Leikkaa kukkavarsiin uudet viistot leikkauspinnat terävällä veitsellä. Varmista, että kukka-astiat ovat puhtaita ja laita kukat puhtaaseen, raikkaaseen veteen.

Säilytys

Aseta kimput valoisaan ja vedottomaan paikkaan, missä ne eivät ole suorassa auringonpaisteessa. Nosta kukat yöksi viileään, vaihda uusi vesi päivittäin ja leikkaa uudet imupinnat. Poista kuihtuneet kukat ja lehdet.

Kimpun teko

Päästä luovuutesi valloilleen. Yhdistä rohkeasti lajeja ja värejä tai sommittele yksinkertaisia ja selkeitä kimppuja – tyylisi ja mielialasi mukaan. Sido kimppu yhteen niinellä.

Lue lisää:

Kommentoi »