Vinkit mansikan erilaisiin katteisiin
Piha ja puutarha
Vinkit mansikan erilaisiin katteisiin
Katteiden avulla mansikat pysyvät puhtaina, maa kosteana ja rikkaruohottomana.
Julkaistu 7.8.2015
Viherpiha
Kekseliäisyys kunniassaan: muoviputken pätkien ja pienten rautalankatukien avulla marjat saa nostettua maasta. Näin mansikat säilyvät puhtaina, ja ne on helppo poimia.
Ahomansikka on sitkeä, kuivien ja paahteisten paikkojen kasvi. Matalana se sopii mainiosti reunuskasviksi. Laji rönsyilee halukkaasti, siksi sen leviämistä kannattaa rajoittaa poistamalla rönsyt.
Musta muovi tai mansikkakangas pitävät maan kosteana, estävät rönsytaimia ja rikkakasveja juurtumasta ja säilyttävät marjat puhtaina. Mansikkakangas on kalliimpi mutta kestävämpi, lisäksi se laskee veden lävitseen.
Ahomansikan ympärillä maanpinta on huoliteltu kaakaohakkeella. Se on valmistettu kaakaopapujen huokoisesta kuoresta, joka tarttuu hyvin alustaan. Siksi sitä voi käyttää myös rinteissä. Katteiden avulla pidät mansikat puhtaina.
Mikäpä estää kokeilemasta sahanpurua katteena pienellä alalla. Puru estää rikkaruohoja itämästä, laskee veden läpi ja toisaalta estää sitä haihtumasta maasta. Yleensä sahanpurua, kuten hakettakin, käytetään kuitenkin riviväleissä.

Lue lisää

Kommentoi »