Viikon unelmakoti: huippubloggaaja ihastui vanhan talon tunnelmaan
Sisustus
Viikon unelmakoti: huippubloggaaja ihastui vanhan talon tunnelmaan
Malena Björndahl sisusti kotinsa Kokkolassa täydelliseksi itselleen ja pienelle pojalleen. Kukaan ei voinut arvata, että rakkaus vie heidät vielä Ruotsiin.
Julkaistu 24.3.2017
Unelmien Talo&Koti

Huippusuosittu suomenruotsalainen bloggaaja Malena Björndahl, eli Malenami, remontoi itselleen ja pienelle pojalleen ihanan kodin Kokkolan vanhaankaupunkiin. Vaikka hän onkin muuttanut sieltä jo eteenpäin, vanha koti on hyvä esimerkki siitä, mitä voi saada aikaan valkoisella maalilla ja luonnollisilla materiaaleilla.

Malena maalasi työpöytänsä siniseksi Kalklitir-kalkkimaalilla. Työpöydän ääressä hän on istunut lukemattoman monet tunnit blogiaan kirjoitellen. Siihen on parhaiten aikaa kun poika on päiväunillaan.
Työhuoneessa olevan kaakeliuunin eteen Malena keksi koostaa suoja-alueen marokkolaisista laatoista. Nyt tulisijan edusta on sekä kaunis että turvallinen. Laatat hän tilasi Aveosta.
Keittiön ikkunalla oleva talonpoikaiskaappi löytyi piharakennuksesta. Näppärä Malena maalasi sen valkoiseksi ja hioi sen jälkeen maalipintaan hieman kulumia ja ajan patinaa.
Tässä kodissa ei voi erehtyä emännän lempiväreistä. Malena rakastaa harmaan ja beigen pehmeitä sävyjä. Ja sohvatyynyjä pitää olla paljon!
Suloinen Leon-poika touhuaa aamusta iltaan pikkuväen touhuja. Tyynykasan keskellä on lokoisa syventyä satukirjaan äidin kanssa.
Olohuoneen vanha kaakeliuuni on kaunis kuin koru. Lattialankut on maalattu valkoisiksi Betoluxilla. Pöydällä olevat kynttilät ovat led-kynttilöitä, mutta näyttävät aivan perinteisiltä. "Lapsiperheen turvallinen vaihtoehto", Malena kertoo.
Ruokapöytä sijoittuu upeasti ikkunan eteen. Malena tykkää laittaa ruokaa ja kattaa kauniisti myös tavallisina päivinä. Upean kattokruunun hän osti poikansa syntymän kunniaksi.
Sämpylät ovat tarjolla Arabian vanhassa voiastiassa. Myös lautaset ovat vuosikymmenten takaa. Niitä on yllättävän helppo yhdistää uusiin tekstiileihin ja aterimiin. 
Upea sänky on Malenan sukulaisen rakentama. Katoksena on metritolkulla valkoista pellavaa. Katso ohje katosvuoteen rakentamiseen täältä.
Remontissa Malena sai itselleen ihanan pukeutumishuoneen. Sen kaunis tiiliseinä paljastui laastikerrosten alta.
Onpa raikasta! Mustavalkoiset lattialaatat ovat K-Raudan valikoimista. Sisäikkunat antavat valoa sekä saunaan että suihkuun.
Pikkupojan huoneessa on sympaattisesti matala mittakaava ja paljon vanhoja leluja. Malena rakensi Leonille myös teltan leikkejä varten. Seinän kalkkimaali on sekoitettu Kalklitirin Sand- ja Antique bleu -sävyistä.

Lue lisää:

Kommentoi »