Viikon unelmakoti: auringonlaskun värejä ja kekseliäitä tapetteja
Sisustus
Viikon unelmakoti: auringonlaskun värejä ja kekseliäitä tapetteja
Joillakin on paitsi loistavia ideoita myös kyky toteuttaa ne. Uusperheen koti on sekoitus sateenkaariraitaa, kiinnostavia kalusteita ja itse suunniteltuja tapetteja.
Teksti

17.3.2017
 |
Avotakka
Entiseen palvelijanhuoneeseen rakennettu keittiö saa luonteensa Cole & Sonin viidakkotapetista. Ruokapöydän tuolit on ostettu vintageliikkeestä. Vanha Iskun sohva on perheen äidin isotädiltä.
Muovikomposiitista valmistettu keittiön alakaappi on perheen isän käsialaa. Yläkaapin hän teki vanhasta, kirpputorilta ostetusta senkistä.
Viidakkoteema jatkuu myös wc:ssä. Sinne pariskunta etsi ensin lintuaiheista tapettia, mutta ihastui lopulta pinkkiin Cole & Sonin eläinkuosiin. Muotoilijana toimiva perheen isä on suunnitellut peilin ja avohyllyt.
Pariskunta sai idean suunnittelemaansa lintutapettiin Pinterestistä.
Turkoosinsininen väri toistuu läpi kodin. 
Missonin kankailla päällystetyt Mah Jong -moduulisohvat kutsuvat yhteiseen oleiluun. Uusperheen kalusteet ovat löytäneet tähän kotiin monesta osoitteesta. Esimerkiksi sohvaryhmä on perheen isän työhuoneelta.
Huonekalut ovat asettuneet paikoilleen sattumien kautta: on uutta, on vanhaa, on itse tehtyä ja perittyä. Perheen sisustusfilosofiaan kuuluu, että koti on elämistä ja viihtymistä varten.
Perheen isä suunnitteli kampauspöydän puolisolleen syntymäpäivälahjaksi. Kaikissa makuuhuoneissa on kokolattiamatto. Se eristää ääntä ja tuntuu pehmeältä jalkojen alla.
Pariskunta suunnitteli auringonnousua mukailevan makuuhuoneen tapetin itse, ja sen toteutti Grano. Kukkavalaisin on Habitatista.
Taulu on perheen isän entisestä asunnosta. Ikean pukkijaloille nostettu työtaso on puusepän tekemä.
Asunnossa on kaksi sisäänkäyntiä: toisesta tullaan suoraan keittiöön, toisesta aukeaa näkymä läpi huoneiston. Vaaterekin lisäksi vieraseteisessä on Dots-ripustimet ja Uten Silo -säilytin.
Perheen vanhin poika halusi huoneeseensa poikkeavia säilytysratkaisuja. Sinisävyinen kokolattiamatto on perheen isän entisestä asunnosta, liukuväritapetti on itse suunniteltu ja tilaustyönä toteutettu.
Astiakaappi on muotoilijaisän suunnittelema ja puusepän toteuttama teknisestä puuviilusta valmistettu prototyyppi. Kaasulieden ja sähköuunin yhdistelmän pariskunta tilasi Iso-Britanniasta.

Teksti Mimmi Pentikäinen, kuvat Kaisu Jouppi

Lue lisää:

1 kommentti