Äidin ja tyttären kodissa hehkuvat Intian värit
Sisustus
Äidin ja tyttären kodissa hehkuvat Intian värit
Lilli Toukolehdon ja hänen tyttärensä vuokrakodissa sohva on vaaleanpunainen ja sisustus on kaikkea muuta kuin hallittu ja hillitty. Mutta kodin varsinainen nähtävyys on Lillin sänky!
6.3.2017
 |
Avotakka
Keittiön erikoisuus on pieni sisäpihalle antava parveke. Kun ovet ovat auki, keittiö tuntuu melkein terassilta. Komean perintöpöydän pinnassa on väriroiskeita muistona Lillin opiskeluajoilta Taideteollisessa korkeakoulussa. Lilli on mestari tyylien yhdistelemisessä. Vai mitä sanoisi pastellisista Kilta-toimistoistuimista vanhojen bistrotuolien kavereina? Japanilaiset paperivalaisimet ovat Mercin verkkokaupasta.
Lilli Toukolehto omistaa lifestylemyymälä Mokon yhdessä sisarustensa kanssa. Keittiö on yrittäjän kotikonttori, vaikka työpaikka sijaitsee naapurikorttelissa.
Tyttären mielestä äidillä on outo maku. Jos hän saisi päättää asiasta itse, värimaailma olisi valkoinen ja tyyli moderni.
Chihuahua Lulu viihtyy pehmeiden materiaalien keskellä. Kodin elämänmakuinen tunnelma syntyy tyylien kirjosta ja vahvoista väreistä.
Lilli jatkoi oleskelutilaa makuuhuoneen puolelle sijoittamalla sinne nojatuoliparin. 1930-luvun ruotsalaiset nojatuolit ovat Bukowskis Marketista. Lissabonin Museu Calouste Gulbenkianista löytynyt juliste on kuin tehty tuolien pariksi. Lilli haluaisi kotiinsa sinistä väriä, mutta tulee silti valinneeksi punaista. Se tuntuu aina sopivan paremmin. Buddha-patsaat ovat Myanmarista.
Lilli sai sängyn vuosia sitten lahjaksi äidiltään. Jalo puisen antiikkivuoteen muodot ja intarsiakäsittely tekevät siitä varsinaisen nähtävyyden. Oman silauksensa luo petaus, jossa ei ole kukkatyynyjä säästelty. Makuuhuoneen tunnelmaa on helppo muutella tekstiileillä. Pimeänä vuodenaikana Lilli suosii heleitä värejä, kuten korallinpunaista, liilaa sekä keltaista, jolla syntyy taatusti energinen tunnelma. Yöpöydälle hän asettelee mielialansa mukaan intialaisia tauluja ja tuoreita kukkia. Niissä on samoja värejä kuin tekstiileissä, totta kai.
Lilli ratkaisi säilytysongelmat viemällä puolet vaatteistaan kirpputorille. Makuuhuoneen vintagerekkiin hän kokosi vain vaatteet, joita käyttää päivittäin. Olohuoneen vaaleanpunainen samettisohva on palvellut jo 15 vuotta. Sen kulunut istuinosa on peitetty kirjavalla peitolla. Lillin sisarukset käyttivät Raimo Valon maalausta jalkapallomaalina lapsuudenkodissaan.
 Astiakaappi on tarpeen, sillä Lilli kokkaa paljon ja tekee tietysti myös herkullisia kattauksia eriparisilla astioilla.
Lillin mielestä sisustuksen pitää olla rento ja visuaalisesti stimuloiva. 
Sopivat tyynyt saavat kalusteen kuin kalusteen aina istumaan ympäröivään kokonaisuuteen, uskoo Lilli.
Eteishallin korea lipasto on Tiibetistä ja sen sävyihin sopiva matto Intian Rajasthanista. Lipaston päälle nostettu intialainen peilipöytä on kätevä eteisessä, koska siinä on laatikko pienelle tilpehöörille. Lilli on tyytyväinen, ettei asunnossa ole kiinteitä komeroita. Näin hän voi sijoitella vapaasti lipastoja ja vitriinejä säväyttämään sisustusta. Kaappien paikkaa on helppo vaihtaa hilaamalla ne maton päällä seuraavaan pisteeseen.

Lue lisää:

1 kommentti