Vanhaa ja uutta – sisusta moderni mökki persoonallisesti
Sisustus
Vanhaa ja uutta – sisusta moderni mökki persoonallisesti
Uusi mökki saa persoonallisemman ilmeen, kun sisustukseen lisää ripauksen vanhaa. Vanhat esineet voivat olla koristeita tai reilusti käytössä osana mökin arkea.
22.11.2016
 |
Meidän Mökki
Vanhan esineen käyttötarkoituksen voi muuttaa nykyaikaan sopivaksi. Niinpä vuosien istumisen kuluttamasta penkistä tulee mainio sohvapöytä. Vanhoista valokuvista koottu tauluasetelma on sille hyvä pari.
Saako oikeasti vanhan esineen yhdistää uusvanhoihin? Kyllä! Se saa ne hehkumaan ja häivyttää mielikuvaa valmistusajasta. Silloin tärkeimmäksi nousee tunnelma, niin kuin sisustuksessa kuuluukin. 
Mukava lukunurkka syntyy natisevasta korituolista,vanhasta raanusta ja pikkupöydän virkaa toimittavaasta leilistä. Puu materiaalina yhdistää ne moderniin arkkitehtuuriin.
Pelkistetyn puhdaslinjainen makuuhuone saa lämpöä vanhasta seinänaulakosta ja siihen ripustetuista tuohivirsuista. Joskus pienikin yksityiskohta riittää tekemään paljon.
Hillityn pirtin väriläiskä on vanhasta ruiskumaalausalustasta nikkaroitu pöytä. Yksinkertaiset jalat antavat huimalle kannelle sen ansaitsemaa huomiota.
Pelkistetyn makuuhuoneen ainut vanha esine on kattokuunu. Sitäkin on muokattu karummaksi poistamalla varjostimet. Valaisin luo tilaan viimeisen silauksen – ilman sitä huone tuntuisi keskeneräiseltä ja tyhjältä. Lämminsävyiset tyynyt yhdistävät tekstiilit katon koristeeseen.
Kahvipurkit ja Arabian klassikot piristävät moderniakin keittiötä. Ne voivat olla pelkkiä koristeita tai sitten ihan oikeassa käytössä. 1950-luvun henkinen tapetti on kaunis tausta keveälle hyllysommitelmalle.

Lue lisää:

Kommentoi »