Meidän Mökki

Luo mökille mummolatunnelmaa

Luo mökille mummolatunnelmaa
Suloinen mummolatunnelma syntyy mökille monista pienistä yksityiskohdista. Poimi tästä omalle mökille sopivat ideat!
Julkaistu 4.11.2016
Herttaiset tekstiilit luovat mummolan tunnelman. Vanhat täkit, virkattu nojatuolin päällinen ja Karhulan purkeista kuviointinsa saanut tyyny ovat kaikki hengeltään leppoisan kiireettömiä.Mummokaan ei hötkyillyt.
Mummolan keittiö oli useimmiten hillityn sinisävyinen. Valkoiset kaapin rungot ja pienet nuppivetimet kuuluvat tyyliin nekin. Kapat, salusiinit ja työpöydän helmaverho taas pehmentävät mukavasti asiallista tunnelmaa.
Ennen kuin tapetit halpenivat koko kansan saataville, seiniä tapetoitiin sanomalehdillä. Nykysisustaja taas voi ostaa sanomalehtikuvioisen tapetin. Molemmilla tavoilla lopputuloksesta saa mielenkiintoisen ja tunnelmallisen.
1950-luvun seinäkaapissa on herkkyyttä! Nykymökillä se sopii tuvan katseenvangitsijaksi tai osaksi keittiön säilytysarsenaalia. Kummassakin paikassa asetelmaa täydentävät loistavasti maitohinkki ja kahvipurkit.
2000-luvun mökkeilijälle 70-luvun raanun räiskyvät värit ja 60-luvun tekonahkasohva kuuluvat mummolan maailmaan. Yksittäin ne eivät ehkä tuntuisi houkuttavilta, mutta räväkän vihreä seinä sitoo yhdeksi tarinaksi, johon on ihana astua mukaan.
Tässä makuuhuoneessa sekoittuvat herkullisesti eri vuosikymmenet. Korituoli voisi olla 1900-luvun alusta, seinävaate on 30-luvulta, verhot 60-luvulta ja kitara tuo mieleen 70-luvun. Lopputulos on rehevän boheemi, kuin mummon tekemä.
Kuunnellaanko Metsäradiota ja Lauantain toivottuja? Vanhoja radioita saa kirpputoreilta edullisesti. Ne ovat kauniita katsella ja usein myös toimivaa käyttöelektroniikkaa. Tosin tällä mökillä putkitekniikkaa on vahvistettu autoradiolla.
Arabian vanhat kahvikupit ovat haluttuja keräilyesineitä, joten hinnat ovat kovia. Arvokuppeja ei ehkä raaski käyttääkään, mutta ainakin ne näyttävät kauniilta. Ja suurin viehätys niissä onkin kuvioiden ja värien moninaisuus.
Mummolatunnelmaa voi luoda myös pihalle. Vanhan ajan puistoruusut ovat varma konsti päästä aikamatkalle. Muita hyviä keinoja ovat ainakin runsaat syreenit ja ylenmääräisen ruohonleikkuun välttäminen.
Mummolla ei ehkä ollut tällaista ulkovalaisinta, mutta hän olisi varmasti pitänyt siitä. Ennen vanhaan kaikki materiaalit käytettiin tarkkaan hyväksi, joten ruosteiselle pyörän vanteellekin olisi kyllä löydetty uusi tehtävä.

Lue lisää:

Kommentoi »