
Veriappelsiinipussi on kuin sydäntalven joulukalenteri – koskaan ei tiedä, mitä saa
Maku-lehden toimituspäällikköön Tiina Valkoseen iskee talvella järjetön sitrushimo. Onneksi himoon löytyy yllin kyllin herkullisia taltuttajia.
Kaivelen paperipusseja vihanneslokeron uumenista. Järjetön sitrushimo! Luotan perusreseptiini: puristan yhden jääkaappikylmän sitruunan mehun isoon lasiin ja lisään lasin täyteen kylmää vettä. Jos oikein haluan helliä itseäni, lisään yhden appelsiinin tai veriappelsiinin mehun.
Talvi on sitrushedelmien juhlaa, ja veriappelsiinipussi on kuin sydäntalven joulukalenteri – koskaan ei tiedä mitä saa. Saattaa tulla auringonkeltaista, rubiininpunaista tai mitä tahansa siltä väliltä. Maku voi olla happamanmakea tai suupielet virneeseen vetävä. Ja mikä parasta, tämä kalenteri kestää pari kuukautta.
Jos suolan käyttöä haluaa vähentää, happamilla mauilla voi huijata makuaistia.
Hapan, jota sitrukset ovat pullollaan, on yksi perusmauista. Kun kokatessa maistaa ruokaa ja se tuntuu kaipaavan jotain, usein kyseessä on suolan tai happaman puute. Itse asiassa, jos suolan käyttöä haluaa vähentää, happamilla mauilla voi huijata makuaistia. Esimerkiksi sitruunalla tai viinietikalla saa ruokaan rutkasti lisää makukerroksia.
Tammikuu tuo mukanaan raikkaita tuulia. Kokosimme alle talvisia sitrusreseptejä, jotka hellivät sekä mieltä että vatsaa. Toivottavasti sinäkin löydät joukosta uusia suosikkeja!