
Tämän hetken parhaaksi televisioksi kutsuttu The Bear (Disney+) koukuttaa intohimoisilla henkilöhahmollaan ja kiinnostavalla kuvauksella ravintolakeittiöstä. Sarjassa tähtikokki Carmen Berzatto (Jeremy Allen White) alkaa pyörittää kuolleen veljensä kaoottista kortteliravintolaa. Nopeatahtisia jaksoja jää katsomaan monta putkeen.
Sarjan toisella kaudella nähdään sohvaperunan unelmien munakas. Meille munakkaan kokkasi Meillä kotona -sivuston bloggaaja, kokki Mika Rampa. Miltä lopputulos maistui?
– Siivilöitynä munakkaan rakenteesta tulee erittäin samettinen. Runsaassa voissa, miedolla lämmöllä paistettu munakas sulaa suuhun. Sisällä on täyteläistä valkosipuli-yrttijuustoa, joka vie munakkaan uusiin sfääreihin. Pinnalle murustellut sipsit tasapainottavat munakkaan samettista olemusta. Tosi hyvä munakas, tiivistää Rampa.
– Vähän rajoilla, pystyykö ihan kokonaista syömään!
Näin kokkaat sipsimunakkaan
Sipsimunakkaan reseptin löydät videon alapuolelta.
The Bear -sipsimunakas
1 annos, valmistusaika 15 min
Reseptin ainekset:
- 3 munaa
- 1 rkl voita (+ 1 tl munakkaan pinnan voiteluun)
- 75 g valkosipuli-yrttituorejuustoa (Boursin)
- 1 rkl ruohosipulia hienonnettuna
- noin 1 dl sipsejä (esim. sour cream & onion)
Sipsimunakkaan ohje:
- Aseta siivilä kulhon päälle. Riko munat siivilään ja vatkaa rakenne haarukalla rikki. Vatkaa munia, kunnes ne ovat valuneet siivilän läpi kulhoon.
- Notkista tuorejuusto. Lusikoi se pursotinpussiin tai vahvaan pakastuspussiin.
- Kuumenna voi pannulla keskilämmöllä. Kaada munat pannulle ja pyörittele pannua, jotta munamassa kypsyy tasaisesti. Jatka paistamista miedolla lämmöllä, kunnes munakas on lähes hyytynyt. Pursota munakkaan keskelle pötkö tuorejuustoa.
- Käännä munakkaan reunat keskelle siten, että tuorejuusto jää munakkaan sisään. Siirrä munakas varovasti lautaselle.
- Voitele munakkaan pinta voinokareella. Murustele päälle sipsejä ja viimeistele ruohosipulilla. Nauti heti.