”Laitan ruokaa kotona noin kerran viikossa, sillä olen tehnyt vuosia viikonloppuihin ja iltoihin painottuvaa ravintolatyötä. Arkisin syön töissä tai tilaan lounaan Woltista. Tulevaisuudessa toivon löytäväni enemmän aikaa kotikokkailusta nauttimiselle – etenkin nyt, kun sain remontoitua uuteen kotiini juuri sellaisen keittiön kuin halusin.
Ruoanlaittoni on muuttunut vuosien aikana yksinkertaisempaan ja perinteisempään suuntaan. Risotto on hienointa ruokaa, mitä teen. Suosin kotiruokaa. Olen saanut siihen mallin äidiltäni, joka on ammatiltaan suurtalouskeittäjä. Ensimmäinen ruoka, jonka olen itse valmistanut, oli ruskea kastike. Olin silloin 11-vuotias. Olen edelleen todella fiiliksissäni ruskeasta kastikkeesta.
Kalapuikkoihin ja remouladekastikkeeseen en koskaan kyllästy. Ne uppoavat niin salaatin, perunan, juuresten kuin muidenkin kasvisten kanssa. Suosin tuoretta kalaa, mutta annoksen saa valmistettua myös pakastekalasta. Töissä pakastamme usein yli jääneet kalat ja teemme niistä henkilökunnalle kalapihvejä tai -puikkoja. Kokoonnumme syömään porukalla joka päivä kello kolme. Usein laitamme klassikoita ja ylläpidämme kalenterin ruokaperinteitä: esimerkiksi laskiaisena teimme hernekeittoa.
Kotona menen fiilispohjalta enkä suunnittele ruokia etukäteen. Jos mieleni tekee nakkistroganoffia, teen sitä. Olen huono syömään samaa ruokaa monta päivää peräkkäin, kaksi päivää on ihan maksimi. Helpotan arkeani niin, että keitän kerralla ison satsin perunoita tai käytän esimerkiksi 800 gramman jauhelihapaketista puolet ensin lihalaatikkoon tai pääkallopataan eli makaronimössöön ja puolet vaikkapa tacoihin.”
Nappaa talteen Teemun arkibravuurien reseptit!
Itse tehdyt kalapuikot onnistuvat Teemun helpolla ohjeella. Rapeiden kalapuikkojen salaisuus on tuplaleivitys.
Teemun bravuuri risotto primavera pursuaa parsaa ja aromikkaita yrttejä.
Teemun kahden makkaran submarine-leipä taltuttaa kovemmankin nälän. Itse tehty remouladekastike nostaa ruokaisan välipalan uudelle tasolle.