Tee itse valotaulu x 3 – askartele kotiisi tuikkiva tunnelmanluoja!
Tee itse
Tee itse valotaulu x 3 – askartele kotiisi tuikkiva tunnelmanluoja!
Tee itse syksyn sisustushitiksi noussut valotaulu, jossa maisemakankaan ikkunoissa ja ovissa loistavat led-valot. Poimi tästä ohjeet kolmeen erilaiseen valotauluun! Kankaan lisäksi valotaulun voi tehdä tapetista tai lahjapaperista. Varusta taulusi aina kuumentumattomalla led-nauhalla.
16.10.2018
 |
Meillä kotona

Edullisen valotaulun ohje

Tässä valotaulussa ikkunoista hohtava valo heijastuu myös veteen. Joen rannalla -kangas on Euronkankaasta, hinta 14,95 euroa/metri.

Edullinen valotaulu – tarvikkeet

 • talokangasta sopivan kokoinen pala (Eurokangas)
 • canvastaulu (Tiger), valitse taulun koko kankaan kuvioon sopivaksi
 • teippiä ja liimaa
 • lyhyet kevyet rautalanka-led-valot, joissa on patteripesä
 • huonekalunitoja tai nastoja

Edullinen valotaulu valmistuu näin

1. Laita kangas canvastaulun päälle niin, että kuva asettuu tauluun kauniisti. Käännä kangas ja taulu varovasti ympäri, niin ettei kangas liiku paikaltaan.

2. Leikkaa kankaan reunoista pois ylimääräistä. Kankaan on hyvä yltää kunnolla taulun taakse puukehyksen päälle – mieluiten hieman kehyksen yli, jotta kangas ei kiinnityksessä rispaannu ja löysty.

3. Kiinnitä kangas kehykseen. Laita ensimmäinen niitti tai nasta kehyksen pitkän sivun keskelle ja seuraava niitti vastakkaiselle pitkälle sivulle. Tarkista taulun etupuolelta, että kuva on suorassa. Jos tarpeen, suorista. Jatka kiinittämistä lisäämällä niittejä vuoronperään ja tasaisesti eri reunoille. Kiristä kangasta samalla tasaisesti. Liika kiristäminen näkyy kuviossa, mutta löysäkään ei näytä kivalta.

4. Taittele kankaan kulmat siististi, ja leikkaa tarvittaessa ylmääräistä kangasta ouhuemmaksi. Kiinnitä kulmat useammalla nastalla tai niitillä.

5. Aloita led-valojen kiinnitys taulun ylimmästä ikkunasta. Koska kangas ei näy canvastaulun läpi, paina sormella ikkunan kohtaa etupuolelta: näin näet valon paikan. Aseta kohtaan nauhan ensimmäinen led-valo kankaan nurjalle puolelle, ja teippaa se paikalleen.

6. Jatka valonauhan teippaamista, siirtyen aina seuraavaan sopivaan kohtaan, oveen tai ikkunaan. Kuljeta lopuksi nauhaa kohti taulun alareunaa, jotta voit teipata patterikotelon kehyksen alalistaan. Siinä ollessaan se ei revi painollaan valoja taulusta irti. Voit myös liimata valot kohdilleen pisaralla liimaa ja poistaa teipit liiman kuivuttua. Jos teippi on pitävää, liimaus ei ole välttämätön.

Kevyen valotaulun ohje

Jos haluat valotaulusta mahdollisimman kevyen, tämä ohje on sinua varten. Voit tehdä valotaulun tapetista tai lahjapaperista. Tämä tapetti on K-Raudasta, Sandudd Kids at home Lontoo.

Kevyt valotaulu – tarvikkeet

 • taloaiheista tapettia tai lahjapaperia (kuvan tapetti K-Raudasta)
 • 2 hieman tapettia leveämpää, kevyttä rimaa
 • kaksipuolista teippiä
 • lyhyet kevyet rautalanka-led-valot, joissa on patteripesä
 • hyvää teippiä

Kevyt valotaulu valmistuu näin

1. Leikkaa tapetista tai paperista sopiva kohta kuvasta. Varaa sekä ylös että alas kääntövaraa muutama sentti.

2. Laita kaksipuolista teippiä tapetin taustapuolelle ylä- ja alareunoihin. Kiinnitä rimat teippeihin. Nätit reunat saattavat vaatia toisenkin teippinauhan ja vielä kierroksen tapettia riman ympärille.

3. Aseta kuva niin, että nurja puoli on itseäsi kohti ja kuvapuoli valoa kohti, jotta näet kuvan tapetin läpi. Aloita led-valojen teippailu ikkunoiden ja ovien kohdalle taulun ylälaidasta ja siirry alareunaa kohti. Kiinnitä lopuksi patteripesä kaksipuolisella teipillä alariman kohdalle, jotta se ei näy etupuolelle.

Ison valotaulun ohje

Tukholma-taulu alkuillan hämärässä. Kangas on Vallilan Stockholm.

Iso valotaulu - tarvikkeet

 • isokuvioisen talokankaan
 • puurimaa kankaan kuvion ja koon mukaan, huomioi kankaan käännettävä osuus
 • puuliimaa ja pieniä nauloja
 • ikkunoiden ja ovien määrään sopiva led-valonauha (mallissa on sadan ledin rautalanka-valonauha)
 • huonekalunitoja

Iso valotaulu valmistuu näin

1. Rakenna rimasta haluamasi kokoinen kehikko. Saat kehikon mitat mittaamalla kankaan mitat ja vähentämällä molemmista mitoista kaksi kertaa riman vaatimat känteet. Mallityön kehikon mitat ovat 100 x 160 cm.

2. Kiinnitä rimat toisiinsa kehikon muotoon puuliimalla ja pienillä nauloilla. Kulmat voit vahvistaa halutessasi erillisillä kulmapaloilla. Koska kehys on kookas, pitkien rimojen keskelle on hyvä kiinnittää poikittain vielä yksi rima lisäämään vakautta.

3. Aseta kangas lattialle kuvapuoli alaspäin ja valmis kehys sen päälle.

4. Nido kangas kiinni tasaisesti kehyksen taustapuolelle, vuorotellen kehikon eri sivuja. Tarkkaile samalla, että kangas tulee suoraan. Kiristä tasaisesti. Taittele kulmat kauniisti.

4. Kiinitä valot kuten pienempiinkin tauluihin. Aloita teippaaminen ylhäältä ja kulje alareunaa kohti, jotta patteripesän saa kaksipuolisella teipillä kiinni pokaan.

Syksyn sisustushitin valotaulun voi valmistaa monella tapaa.

Haluatko lisää ideoita tuikkivaan valotauluun? Tästä jutusta löydät askartelijoiden 9 upeaa toteutusta!

Kommentoi »