Tee itse kehyskukkaro
Tee itse
Tee itse kehyskukkaro
Ompele lempikuosistasi monikäyttöinen kehyskukkaro ja vuorita se sävyyn sopivalla kankaalla. Lukkokehys pitää tavarat tallessa.
28.7.2016
 |
Unelmien Talo&Koti

Kehyskukkaron ompelu on helppoa. Oheisella kaavalla voit tehdä pussukan 18 cm:n kehykseen. Voit myös piirtää omat kaavat hankkimaasi lukkokehykseen.

Tarvikkeet:

  • kangasta päälliseen ja vuoriin
  • ompelulankaa
  • lukkokehys
  • tekstiililiimaa, esimerkiksi Gütermannin HT2-tekstiililiima
  • grillitikku tai vastaava
  • työntöpiikki
  • pala nahkaa tai pahvia
  • pihdit tai hohtimet.

Kehyskukkaron ohje

1. Piirrä kukkaron kaava lukkokehykseesi sopivaksi. Sovita kaavan koko tarkasti kehyksen mittoihin, mutta levitä kaavan yläosaa sivuilta muutama sentti, jotta saat kukkaroon avautumisvaran. Kaavan alaosa on suorakaiteen muotoinen. Suurenna kaava niin, että se sopii 18 cm:n kehykselle. Lisää saumanvarat.

2. Leikkaa kaksi päällis- ja kaksi vuorikappaletta kaavan mukaan. Lisää saumanvarat.

3. Laita päälliskankaat oikeat puolet vastakkain ja ompele sivu- ja pohjasaumat. Tee sama vuorille. Ompele vuorista aavistuksen matalampi kuin päällisestä, niin se asettuu kauniisti kukkaron sisään. Ompele pohjan kulmat sekä päälliseen että vuoriin.

4. Laita päällinen ja vuori sisäkkäin oikeat puolet vastakkain ja ompele yläreuna kiinni, jätä kuitenkin kääntöaukko. Kohdassa, johon tulee kehyksen sarana, ommel alkaa ja loppuu edellisen ompeleen kanssa tarkasti samasta pisteestä.

5. Käännä työ oikeinpäin. Silitä reuna.

6. Jos kankaat ovat ohuita, ompele yläreunaan tukiommel 2–3 mm:n päähän reunasta.

7. Liimaa kehys paikoilleen. Työstä ensin toinen puoli. Puserra liimaa kehyksen sisään ja levitä se esimerkiksi grillitikulla. Käytä liimaa kohtuullisesti, ettei se pursua kehyksen ulkopuolelle. Laita liimaa myös kukkaron yläreunaan. Anna kuivua pari minuuttia. Työnnä pussukka kehyksen sisään työntöpiikin avulla, aloita sivuilta. Tarkista, että saumat asettuvat tarkasti kehyksen saranakohtaan. Anna kuivua. Liimaa toinen puoli samoin.

8. Purista kehys kiinni pihdeillä tai hohtimilla. Laita puristamisvaiheessa pihtien väliin pala nahkaa tai pahvia suojaamaan kehystä.

Kehyskukkaron kaava

Lisätietoja:

Lukkokehyksiä myyvät askarteluliikkeet ja esimerkiksi Ullaka-nettikauppa.

Lue lisää:

Kommentoi »